Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft

Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben, cseréptálban sült vörösboros marhapörköltet friss kenyérrel, tésztával, vagy galuskával is kínálhatod. Egészen sűrű lesz majd a szaftja, jól lehet tunkolni. A hús pedig szó szerint szétolvad a szájban.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg marhahús
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A cseréptálba önts vizet, és áztasd fél óráig. Közben kockázd fel a marhahúst, a vöröshagymát vágd apróra. Zsíron pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és süsd fehéredésig. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát, a köményt és a fokhagymát. Ezt követően a felkockázott paradicsomot és a paprikát is rakd hozzá, majd az egészet öntsd fel annyi vízzel, hogy szinte elfedje a húst. Forrástól számítva főzdm még négy-öt percig.

Ezt követően a pörköltet rakd át a nedves cseréptálba, és helyezd a sütőbe 140-160 fokra. Körülbelül három-négy óra szükséges ahhoz, hogy a hús kellően omlós legyen, a szaft pedig úgy besűrűsödjön, akár egy jó vaskos mártás. Ez idő alatt néha nézz rá, kevergesd meg, ha szükséges, tégy még hozzá vizet. Amikor már majdnem puha a hús, öntsd rá a vörösbort is. Tálaláskor csípős paprikát is kínálhatsz hozzá.

Ezt is szeretjük