Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft

Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütőben, cseréptálban sült vörösboros marhapörköltet friss kenyérrel, tésztával, vagy galuskával is kínálhatod. Egészen sűrű lesz majd a szaftja, jól lehet tunkolni. A hús pedig szó szerint szétolvad a szájban.

Cseréptálban sült marhapörkölt

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg marhahús
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A cseréptálba önts vizet, és áztasd fél óráig. Közben kockázd fel a marhahúst, a vöröshagymát vágd apróra. Zsíron pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és süsd fehéredésig. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát, a köményt és a fokhagymát. Ezt követően a felkockázott paradicsomot és a paprikát is rakd hozzá, majd az egészet öntsd fel annyi vízzel, hogy szinte elfedje a húst. Forrástól számítva főzdm még négy-öt percig.

Ezt követően a pörköltet rakd át a nedves cseréptálba, és helyezd a sütőbe 140-160 fokra. Körülbelül három-négy óra szükséges ahhoz, hogy a hús kellően omlós legyen, a szaft pedig úgy besűrűsödjön, akár egy jó vaskos mártás. Ez idő alatt néha nézz rá, kevergesd meg, ha szükséges, tégy még hozzá vizet. Amikor már majdnem puha a hús, öntsd rá a vörösbort is. Tálaláskor csípős paprikát is kínálhatsz hozzá.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük