Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft

Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütőben, cseréptálban sült vörösboros marhapörköltet friss kenyérrel, tésztával, vagy galuskával is kínálhatod. Egészen sűrű lesz majd a szaftja, jól lehet tunkolni. A hús pedig szó szerint szétolvad a szájban.

Cseréptálban sült marhapörkölt

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kg marhahús
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A cseréptálba önts vizet, és áztasd fél óráig. Közben kockázd fel a marhahúst, a vöröshagymát vágd apróra. Zsíron pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és süsd fehéredésig. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát, a köményt és a fokhagymát. Ezt követően a felkockázott paradicsomot és a paprikát is rakd hozzá, majd az egészet öntsd fel annyi vízzel, hogy szinte elfedje a húst. Forrástól számítva főzdm még négy-öt percig.

Ezt követően a pörköltet rakd át a nedves cseréptálba, és helyezd a sütőbe 140-160 fokra. Körülbelül három-négy óra szükséges ahhoz, hogy a hús kellően omlós legyen, a szaft pedig úgy besűrűsödjön, akár egy jó vaskos mártás. Ez idő alatt néha nézz rá, kevergesd meg, ha szükséges, tégy még hozzá vizet. Amikor már majdnem puha a hús, öntsd rá a vörösbort is. Tálaláskor csípős paprikát is kínálhatsz hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük