Sütőben sült bundás kenyér
A ropogós reggelit nem lehet nem szeretni, tepsiben sütve pedig még jobb élmény.
Egy ráérős reggel fénypontja lehet a frissen sült bundás kenyér, zuhanyozás előtt dobd be a sütőbe, kávézzatok meg kényelmesen, aztán lassan kész is van.
Gyakorlatilag bármivel gazdagíthatod, jól áll neki sok-sok zöldfűszer, de egy kis sonka is.
Bundás kenyér tepsiben
Hozzávalók:
- 6-7 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- fél deci tej
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- só, frissen őrölt bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés ideje:
45 perc .
Elkészítés menete:
A bundáskenyér sohasem lesz bonyolult étel, így tepsiben sütve sem az. Egyszerűen vágj pár szelet kenyeret, lehetőleg ne túl vékonyakat, majd tedd őket félre. A tojást verd fel, keverd hozzá a tejet és a tejfölt, reszeld bele a fokhagymát és sajtot, sózd és borsozd kedved szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Egy tepsit kenj ki vajjal. A kenyérszeleteket mind mártsd meg a tojásos keverékben, majd helyezd őket a tepsibe. Ha mindet megmártottad, a maradék szósszal öntsd le az egészet. 180 fokra melegítsd elő a sütőt, és told be a tepsit, majd amikor már szép aranybarnák a kenyerek, vedd ki.
Gyermekkori kedvencek
A bundás kenyér már gyerekkortól mindenki kedvence, de vagyunk így ezzel még pár fogással.
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- liszt
Rántott gomba sütőben sütve, olajszag nélkül
- tojás
- liszt