Rakott tészta sok-sok sajttal és brokkolival
A gyors fogások egyértelmű sztárjai a tésztaételek, rakottasan még finomabbak.
A brokkolis rakott tészta a besamel és a kolbász társaságában laktató és ínycsiklandó vacsora, amiből bármekkora adagot készíthetsz, így a másnapi irodai ebédre sem lesz gondod.


Egy kis bacon sosem árt az ilyen fogásoknak, és ha vállalkozó kedvű vagy, egy kis durvára őrölt dióval is feldobhatod ezt az ételt.
Brokkolis rakott tészta
Hozzávalók:
- 45 dkg tészta
- 20 dkg sajt - parmezán és trappista vegyesen
- 15 dkg kolbász
- 1 csokor brokkoli
- besamel mártás
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Mivel tésztakészítés a téma, biztos lehetsz benne, hogy az első lépés az, hogy megfőzöd a tésztát, tégy is így: bő, lobogó forró vízbe tégy némi sót, majd a tésztát is. A brokkolit mosd át alaposan, és szedd minél kisebb rózsákra, majd öt perccel azelőtt, hogy a tészta készre főne, add hozzá a zöldséget is, hogy együtt puhuljanak. Ha letelt az öt perc, zárd el alattuk a gázt, szűrd le az egészet, és egyelőre tedd félre.
A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra. Készítsd el a mártást, ha épp nincs otthon kéznél. Egy kivajazott tűzálló tálba tedd a brokkolis tésztát, keverd hozzá a besamelt, és szórd meg kolbászkarikákkal az egészet. A sajtokat reszeld le, majd szépen, egyenletesen terítsd szét a mártásos tészta tetején. Ha ezzel megvagy, dugd az egészet a sütőbe, és ha már aranybarna lett a sajt, el is készült a laktató vacsora.
Tésztaételek Olaszországból
A tésztás fogások hazája minden bizonnyal az a nagy csizma ott délen, ha szeretnél kicsit elmélyedni a legfinomabb falatok világában, nézd meg cikkünket!
OLVASD EL EZT IS!

- Recept
Házi paradicsomszósz

- sajt
- pizza
A serpenyőben készült pizza receptje

- sajt
- tészta