Így készítsd a borsós tokányt!
A tokány a pörkölt oldalági rokona, hasonlóan készül, csak egy kicsit gazdagabb étel.
Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.
Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.
Borsós tokány
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús - tarja például
- 25 dkg zöldborsó
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 közepes méretű sárgarépa
- 1 közepes fej hagyma
- 1 nagy fej paradicsom
- 1 tv paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 csapott evőkanálnyi majoránna
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy.
A legfinomabb, szaftos, fűszeres raguk egy helyen
Ízletes lakomák, amiket egyszerűbben elkészíthetsz, mint gondolnád!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
Így készül a legfinomabb sertéspörkölt
- paradicsom
- bazsalikom
Az eredeti bolognai szósz receptje
- csirke
- sárgarépa