Így készítsd a borsós tokányt!
A tokány a pörkölt oldalági rokona, hasonlóan készül, csak egy kicsit gazdagabb étel.
Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.
Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.
Borsós tokány
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús - tarja például
- 25 dkg zöldborsó
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 közepes méretű sárgarépa
- 1 közepes fej hagyma
- 1 nagy fej paradicsom
- 1 tv paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 csapott evőkanálnyi majoránna
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy.
A legfinomabb, szaftos, fűszeres raguk egy helyen
Ízletes lakomák, amiket egyszerűbben elkészíthetsz, mint gondolnád!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
Így készül a legfinomabb sertéspörkölt
- paradicsom
- bazsalikom
Az eredeti bolognai szósz receptje
- csirke
- sárgarépa