A 7 legkedveltebb szaftos bográcsos étel receptje
Képekkel
Bográcsszezonban bográcsozni kell, ez nem vitás, készítsd el barátaidnak a legjobb fogásokat!

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szabadtéri főzés mindig különleges esemény, az előkészületek, a főzés és a közös étkezés is élményszámba megy, és összehoz társaságokat.

A tűzrakásnál és főleg a főzés végeztével ügyelj rá, hogy a kívánatosnál nagyobb részen ne terjedjen el a tűz, és a bográcsolós esemény ne a tűzoltókkal érjen véget!

Bográcsos ételek

Ki ne szeretné a bográcsban főtt, kissé füstös ízű fogásokat, amik jó szaftosak, zamatosak, és egy pohár borral legurítva a legjobbak? A jellemzően paprikás-hagymás alapon nyugvó ételeket nem bonyolult összedobni, de mindenkinek van egy kis trükkje, amivel kicsit máshogy készíti, mint mások, olyan fűszerrel bolondítja meg, ami egyébként nem velejárója, csípősebbre készíti, mint mások, vagy éppen ellenkezőleg, több hagymával édesebbre főzi. Ez a változatosság az, ami miatt minden bográcsolás különleges élmény, mind gasztronómiai, mind társasági szempontból.

Hiszen egy jó bográcsolás nemcsak arra jó, hogy egy jót együnk, hanem összehoz egy társaságot - amíg fő az étel, át lehet beszélni a világ nagy dolgait, órákig lehet vitatkozni teljesen lényegtelen vagy éppen borzasztó fontos dolgokról, és persze mindenki megoszthatja a többiekkel, hogy ő valójában hogyan készítené a lábasban rotyogó fogást. Hiszen a bográcsoláshoz mindenki ért, elméleti síkon egészen biztosan, olyan dolog ez nálunk, mint a foci, csak szerencsére a végeredmény azért általában jóval élvezhetőbb.

Egy jó kerti főzés elengedhetetlen velejárója némi hangulatjavító vagy -oldó, egyben étvágygerjesztő könnyű bor vagy pálinka, a kész fogás mellé pedig a friss, ropogós kenyér, és persze a remek savanyúság gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Nagyon úgy fest, hogy végérvényesen beköszöntött a nyár, tehát itt a szezon, trombitálj össze pár jó ismerőst, és főzzétek meg kedvenceteket a kertben, a hobbitelken, a nyaralónál vagy az erdőben, persze csak az erre kijelölt helyeken!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük