Egy csodás klasszikus - Bélszínroló otthon készítve

Egy csodás klasszikus - Bélszínroló otthon készítve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kommunizmusban sztár volt a bélszínroló, amiben épp bélszínből volt a legkevesebb. Mirelitet most is kaphatsz, ám a legjobb, ha saját magad készíted el. Annál finomabb lesz, minél több bélszín kerül bele. Bár feltétként a legnépszerűbb, körettel főételként is megállja a helyét.

Bélszínroló recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg darált marhacomb
  • 30 dkg darált bélszín
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle húst tedd egy nagyobb tálba, majd rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a vízbe áztatott zsemlét, és alaposan dolgozd össze. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. A masszából vizes kézzel formázz hengereket, és forgasd meg mindegyiket a zsemlemorzsában. 

Hevíts olajat, és ha jó forró, tehát serceg, rakd bele a bélszínrolókat. Süsd körülbelül nyolc percig, közben kétpercenként forgasd át, hogy egyformán piruljon. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le. Tálalásig tartsd melegen.
 

Ezt is szeretjük