5 isteni barackos finomság
Annyi gyönyörű, lédús barack érik a fákon és sorakozik a piacokon, hogy kár lenne nem felhasználni őket a napi menüben desszertként vagy salátának.
Legyen sárga, őszi, rózsa, a barackkal csodákat lehet művelni, hiszen mindegyiknek más az íze, és mással párosítható.
Krémesen, habosan, desszertnek, de sonkával merész előételnek is kiváló, egyszerűen mindenhogy megállja a helyét.
Barackhab
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 2 dl tejszín
- 35 dkg sárgabarack
- 35 dkg kristálycukor
A sárgabarack húsát darabold föl és passzírozd át. A tojásfehérjét verd fel kissé, majd add hozzá a cukrot, és azzal verd tovább. Rakd bele a barackot is, és folytasd a keverést, ameddig egynemű, kemény habot nem kapsz. Tálalásig tartsd a hűtőben. A tejszínt verd fel, és keverd össze a hideg barackos krémmel.
Barackos muffin rozmaringgal
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 6 sárgabarack
- 1 kávéskanál frissen vágott rozmaring
- só
Keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvaszd fel a vajat. Ezt keverd össze a tejjel és a tojássárgájával. Ehhez adagold hozzá a lisztes keveréket, és jól dolgozd össze. Forgasd hozzá a felvert fehérjéket is. Végül keverd bele a barackdarabokat és a rozmaringot. Töltsd a tésztát a papírkapszlikba, és 20-25 percig süsd őket.
Túró-barack felfújt
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg étkezési keményítő
- 4 őszibarack
- 1 citrom
- 4 dkg mandulaforgács
A vajat géppel keverd simára a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval. Ehhez forgasd hozzá a fehérjékből vert habot. A túrókrém felét öntsd egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba. Ezt a réteget borítsd be a barackokkal, majd takard le a maradék krémmel. A legtetejére szórd a mandulát és a szétdarabolt vajat. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc elkészül.
Túrókrém
Hozzávalók:
- 2 barack
- 1 banán
- 250 g túró
A gyümölcsöket turmixold össze, majd egy kicsit a túróval is pörgesd össze. Lehűtve a legjobb, de szobahőmérsékleten is fogyaszthatod. Ez az adag két személyre elegendő. Ha nem elég édes, akkor mézzel ízesítsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Nektarinos saláta
Hozzávalók:
- 4 nektarin
- 240 g mozzarella
- 80 g pármai sonka
- 30 g bébispenót
- 1 citrom leve
- 8 apró mentalevél
A barackok húsát nyolcadold fel. A mozzarellát tépkedd kisebb darabokra, tégy így a sonkával is. Ezeket keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett bébispenóttal és a mentalevelekkel, majd csöpögtesd rá a citrom levét, és jól keverd össze, hogy mindenhova jusson. Ha fokozni akarod az aromaorgiát, akkor spricceld meg balzsamecettel, és szórd meg pirított fenyőmaggal.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves