Bajor csirkecomb

Ízletes és ropogós

A bajor csirkecomb végtelenül egyszerű recept, ugyanakkor nagyon ízletes ételt kapsz, ha nekilátsz az elkészítésének.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hogy miért épp bajor ez a csirkecomb, azt örök homály fedi, de nagyon egyszerűen elkészíthető és finom fogás, egy pohár borral kiegészítve kellemes vacsora.

Ha épp nincs kéznél comb, más csirkerészből is készítheted, például szárnyból, köretnek pedig gyakorlatilag minden jó, tészta, saláta, rizs, bármivel tálalhatod.

Bajor csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 nagy csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A combokat mosd át jó alaposan, majd sózd be őket, dörzsöld be vajjal és zúzott fokhagymával, és tűzdeld meg szalonnával. Ha ez megvan, a maradék vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, és az alján rakd le a hátramaradt szalonnát. Erre szórd rá a felkockázott hagymát, majd arra jöhetnek az előkészített combok.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha így lepakoltál mindent, szórd meg az egészet rozmaringgal, keverd össze a tejfölt a borral, és locsold szét a tetején, majd 180 fokra melegítsd elő a sütőt, fedd le az edényt, és told be körülbelül 40 percre. Ha már szépen átsült, akkor még 10-15 percig pirítsd fedő nélkül, hogy szép piros legyen, és már fogyaszthatod is.

Húsok és fűszerek, fűszerek és húsok

Szereted a gazdag ízvilágú, finom sülteket? Válogass képgalériánkból!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük