Bajor csirkecomb
Ízletes és ropogós
A bajor csirkecomb végtelenül egyszerű recept, ugyanakkor nagyon ízletes ételt kapsz, ha nekilátsz az elkészítésének.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy miért épp bajor ez a csirkecomb, azt örök homály fedi, de nagyon egyszerűen elkészíthető és finom fogás, egy pohár borral kiegészítve kellemes vacsora.

Ha épp nincs kéznél comb, más csirkerészből is készítheted, például szárnyból, köretnek pedig gyakorlatilag minden jó, tészta, saláta, rizs, bármivel tálalhatod.

Bajor csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 nagy csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A combokat mosd át jó alaposan, majd sózd be őket, dörzsöld be vajjal és zúzott fokhagymával, és tűzdeld meg szalonnával. Ha ez megvan, a maradék vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, és az alján rakd le a hátramaradt szalonnát. Erre szórd rá a felkockázott hagymát, majd arra jöhetnek az előkészített combok.

Ha így lepakoltál mindent, szórd meg az egészet rozmaringgal, keverd össze a tejfölt a borral, és locsold szét a tetején, majd 180 fokra melegítsd elő a sütőt, fedd le az edényt, és told be körülbelül 40 percre. Ha már szépen átsült, akkor még 10-15 percig pirítsd fedő nélkül, hogy szép piros legyen, és már fogyaszthatod is.

Húsok és fűszerek, fűszerek és húsok

Szereted a gazdag ízvilágú, finom sülteket? Válogass képgalériánkból!

Ezt is szeretjük