Bajor csirkecomb
Ízletes és ropogós
A bajor csirkecomb végtelenül egyszerű recept, ugyanakkor nagyon ízletes ételt kapsz, ha nekilátsz az elkészítésének.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy miért épp bajor ez a csirkecomb, azt örök homály fedi, de nagyon egyszerűen elkészíthető és finom fogás, egy pohár borral kiegészítve kellemes vacsora.

Ha épp nincs kéznél comb, más csirkerészből is készítheted, például szárnyból, köretnek pedig gyakorlatilag minden jó, tészta, saláta, rizs, bármivel tálalhatod.

Bajor csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 nagy csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A combokat mosd át jó alaposan, majd sózd be őket, dörzsöld be vajjal és zúzott fokhagymával, és tűzdeld meg szalonnával. Ha ez megvan, a maradék vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, és az alján rakd le a hátramaradt szalonnát. Erre szórd rá a felkockázott hagymát, majd arra jöhetnek az előkészített combok.

Ha így lepakoltál mindent, szórd meg az egészet rozmaringgal, keverd össze a tejfölt a borral, és locsold szét a tetején, majd 180 fokra melegítsd elő a sütőt, fedd le az edényt, és told be körülbelül 40 percre. Ha már szépen átsült, akkor még 10-15 percig pirítsd fedő nélkül, hogy szép piros legyen, és már fogyaszthatod is.

Húsok és fűszerek, fűszerek és húsok

Szereted a gazdag ízvilágú, finom sülteket? Válogass képgalériánkból!

Ezt is szeretjük