Szaftos, puha baconös csirkemáj nyársra húzva - Sütőben, grillen és serpenyőben sütve is finom lesz
Pácold be még ma, és süsd meg holnap ebédre a fűszeres, baconös csirkemájat.

Szaftos, puha baconös csirkemáj nyársra húzva - Sütőben, grillen és serpenyőben sütve is finom lesz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A baconös csirkemájjal nincs sok munka, csak a pácolásra szánj több órát. Úgy lesz igazán puha, szaftos és ízletes. Ha kéznél van a grilled, azon készítsd el, de annak hiányában serpenyőben vagy sütőben is megsütheted. A nyársra szúrhatsz még csirkét és zöldségeket is.

Baconös csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg máj
  • 20 dkg bacon
  • 2.5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A grillezés előtti este a csirkemájat mosd meg. Ha vannak rajta epedarabok, feltétlenül távolítsd el, különben keserű lehet az étel. Vágd fel egyforma darabokra, és rakd egy tálba. Önts rá annyi tejet, amennyi ellepi, majd ízesítsd majorannával és zúzott fokhagymával. Lefedve pácold a hűtőben egy éjszakán át.
 

Másnap üzemeld be a grillt. A tejből kiszedett májat csepegtesd le, és a feldarabolt baconnel felváltva húzd nyársra. Rakd az enyhén megolajozott grillrácsra, és süsd meg körülbelül tíz perc alatt, közben egyszer-kétszer forgasd meg. Úgy tudsz meggyőződni arról, hogy átsült-e a máj, ha egy vastagabb darabot elvágsz. Ha belül nem rózsaszín, a belsőség biztosan elkészült. Csak a grillezés után sózd meg. 
Ha serpenyőben, olajban készítenéd, akkor is 10-15 perc sütési idővel számolj. Sütőben kicsit tovább tart, amíg elkészül. Fontos, hogy ne süsd túl, mert akkor kemény lesz.

Ezt is szeretjük