Baconnel sült, puha kelbimbó: isteni télvégi köret
A kelbimbó és a bacon párosításából isteni finom sült köret készülhet.
A hűvösebb időszakban is sokféle zöldségből készíthetsz finomságokat: a baconnel sült kelbimbó egészséges, tápláló és izgalmas köret krumpli vagy rizs helyett. A füstös, sós bacont rendkívül változatosan használhatod fel: nézd meg, mennyi különböző ételt dobhatsz fel vele!
Baconnel sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kelbimbó
- 5 szelet bacon
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kelbimbót mosd meg, a külső leveleid szedd le, a nagyobb darabokat vágd félbe. A bacont csíkozd fel, és egy evőkanál olajon pirítsd meg. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre. A visszamaradt szalonnás zsiradékon olvassz fel egy evőkanál vajat, tedd rá a kelbimbót, óvatosan sózd és borsozd, és tíz perc alatt kevergetve pirítsd meg. Vigyázz, mert a bacon is sós! Amikor megsült, tedd vissza hozzá a baconcsíkokat, forgasd össze, és melegen tálald.
Kelbimbóból egészséges, vitamindús levest is készíthetsz, amiben rajta kívül még sokféle zöldség és fűszernövény fő.
Tartalmas krémleves kelbimbóval: tisztítókúrába is beillesztheted
Próbáld ki ezt az izgalmas, vitamindús zöld krémlevest, amely mennyeien tartalmas, mégis beillesztheted a tisztítókúrádba: kelbimbó, karfiol és rengeteg friss zöldfűszer dúsítja.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció