Az eredeti Stroganoff-bélszín receptje
A Stroganoff-bélszín csodás ízek kombinációja.
A Stroganoff-bélszín egy orosz grófi családról kapta a nevét, de francia szakács a megalkotója. Bár az éttermekben csiperkéből készítik, eredetileg vargányát használtak hozzá.
A Stroganoff-bélszín másik fontos kelléke az uborka, de a gyöngyhagyma sem maradhat el, ha az eredeti recept szerint készítik.
Stroganoff-bélszín
Hozzávalók:
- 75 dkg bélszín
- 20 dkg vargánya
- 4-5 szem csemegeuborka
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A bélszínt enyhén klopfold ki, majd vágd csíkokra. A nagyobb gyöngyhagymákat vágd ketté, a hagymát kockázd fel, az uborkát pedig vágd hasábokra. A vargányát szabadítsd meg a szivacsos részétől.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A húst pirítsd meg a vajon, majd dobd mellé a hagymát, a gyöngyhagymát, a gombát és az uborkát, és pirítsd tovább. Mintegy tíz perc után öntsd hozzá a bort, és hagyd, hogy elpárologjon az alkohol.
Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg besűrűsödik. Tálalhatod rizzsel vagy tésztával, de krumplilángost is adhatsz mellé.
OLVASD EL EZT IS!
- burgonya
- sertéshús
Így készül a tökéletes brassói aprópecsenye
- fokhagyma
- hagyma
40 perces tepsis hagymás sült
- paradicsom
- sertéshús