Az eredeti Stroganoff-bélszín receptje
Oroszországban is így készítették
A Stroganoff-bélszín csodás ízek kombinációja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Stroganoff-bélszín egy orosz grófi családról kapta a nevét, de francia szakács a megalkotója. Bár az éttermekben csiperkéből készítik, eredetileg vargányát használtak hozzá.

A Stroganoff-bélszín másik fontos kelléke az uborka, de a gyöngyhagyma sem maradhat el, ha az eredeti recept szerint készítik.

Stroganoff-bélszín

Hozzávalók:

  • 75 dkg bélszín
  • 20 dkg vargánya
  • 4-5 szem csemegeuborka
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A bélszínt enyhén klopfold ki, majd vágd csíkokra. A nagyobb gyöngyhagymákat vágd ketté, a hagymát kockázd fel, az uborkát pedig vágd hasábokra. A vargányát szabadítsd meg a szivacsos részétől.

A húst pirítsd meg a vajon, majd dobd mellé a hagymát, a gyöngyhagymát, a gombát és az uborkát, és pirítsd tovább. Mintegy tíz perc után öntsd hozzá a bort, és hagyd, hogy elpárologjon az alkohol.

Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg besűrűsödik. Tálalhatod rizzsel vagy tésztával, de krumplilángost is adhatsz mellé.

Ezt is szeretjük