Egyszerű sertésszűz paprikasalsával
Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom fogásról van szó. Enyhén fűszeres, omlós sült hús, különleges körettel.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szűzérme igen ízletes, nem szárad ki, de nem is zsíros hús, salátával tökéletes, könnyű vacsora.

Egyben is megsütheted, de fel is szeletelheted a húst már sütés előtt. A paprika remekül kiegészíti a hús ízét, ha nem vagy nagyétkű, nem is kell mellé más köret.

Szűzérmék paprikasalsával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 4-5 zöldpaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • egy csokor hagyma zöldje
  • őrölt bors
  • szerecsendió

A szűzpecsenyét sózd és borsozd, majd kenegesd meg vajjal, tedd egy alufóliával bélelt tepsibe, fedd le, és told előmelegített sütőbe. 20 perc múlva nyisd szét a fóliát, és süsd még tíz percet.

A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyon apró kockákra, a hagyma zöldjét karikázd fel, majd aprítsd még tovább. A húsból kifolyó levet keverd el kevés mézzel, fűszerezd szerecsendióval, majd ebbe keverd bele a paprikát és a hagymákat.

Ezt is szeretjük