Rántott hús argentin recept alapján: sonka és paradicsomkarika is kerül a tetejére

Az argentin rántott hús bundázása kicsit eltér attól, mint amit mi megszoktunk, de pont ettől lesz különleges.

Argentin rántott hús
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az argentin rántott hús nemcsak azért különlegesen finom, mert a tetejére sonka, sajt és paradicsom olvad, hanem azért is, mert egészen más elven kell bundázni, mint amit mi megszoktunk. A hússzeletek egy éjszakát fűszeres, tojásos pácban pihennek, utána forgatják csak meg őket a zsemlemorzsában. Hagyományosan borjúhúsból készítik, de más húsféle is finom lesz ezzel a módszerrel.

Argentin rántott hús

Hozzávalók 4 szelethez

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 8 szelet mozzarella
  • 4-8 szelet sonka
  • 4 szelet borjúfelsál vagy sertéskaraj
  • 4 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
  • oregánó a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfold ki egész vékonyra, és szórd meg mindkét oldalát sóval. A tojásokat egy nagyobb tálban, villával verd fel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a borsot, fektesd bele a hússzeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hússzeleteket ellepje. A szeleteket szedd ki a tojásból, csepegtesd le, forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd mindkét oldalukat pirosra. A kisült darabokat sorakoztasd fel egy tepsiben. Kend meg mindegyik tetejét passzírozott paradicsommal, erre jöhet mérettől függően egy-két szelet sonka, két paradicsomkarika és két szelet mozzarella. Ízlés kérdése, hogy a paradicsomot a sajt alá vagy a tetejére rakod-e. Szórd meg szárított oregánóval, és told a tepsit 200 fokos sütőbe 8-10 percre, amíg a sajt megolvad.

 

Tudtad, hogy még a melegszendvicset is kiránthatod? Hihetetlenül finom reggelit vagy vacsorát dobhatsz így össze.

Sajttal töltött melegszendvics olasz módra: ropogós panírban sütik ki

Tartalmas, finom, különleges, mégis nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható ez a szendvics, ráadásul alig kell hozzá valami.

Elolvasom

Kép: Simon McGill / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük