Klasszikus borjú bécsi krumplisalátával: hogy lesz igazán ropogós a bundája?
Otthon is elkészítheted a borjú bécsit tradicionálisan, ecetes krumplisalátával.

borju becsi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus borjú bécsi vékonyra kivert borjúszeletből készül, és nagyon jól megy hozzá az ecetes krumplisaláta. Legfinomabb, ha házi készítésű zsemlemorzsába forgatod, de persze bolti is jöhet hozzá.

Borjú bécsi krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre

A bécsi szelethez

  • 60 dkg borjúhús (felsál vagy lapocka)
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál zsír
  • 3 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa

A krumplisalátához

  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl víz
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 0.5 dl 10 százalékos ecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd ki, hagyd kihűlni, majd vágd kockákra vagy karikákra, és tedd egy tálba. Fedd be karikákra vágott lila hagymával. Az ecetet keverd ki a cukorral, sózd, borsozd, öntsd fel vízzel, add a krumplihoz, és keverd jól össze. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és tálalásig tartsd a hűtőben.

A húst szeleteld fel, és fólia alatt klopfold ki 3-4 milliméter vékonyra. Sózd be őket. Jó, ha egy-két órát állnak a hűtőben így besózva, de akár azonnal is nekiláthatsz a panírozásnak. Egy tálba önts lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. Frissen darált száraz zsemléből lesz a legfinomabb. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd össze az olajat a zsírral, és magas hőfokon, oldalanként két perc alatt süsd meg a hússzeleteket. Közben ne villával, hanem fogóval fordítsd meg. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja róluk a zsiradékot. Tálald a behűtött krumplisalátával.

Nem csak a bécsiek, az olaszok is rajonganak a borjúhúsért: tonhalmártással leöntve tartalmas előétel.

Ezt is szeretjük