Vajpuha karajszeletek serpenyőben sütve: almaszeletek koronázzák meg
Nagyon jó ízt adnak a karajnak a vele sült almaszeletek.

A gyümölccsel készült húsételeket azok szokták főleg szeretni, akik odáig vannak az édes és sós ízek találkozásáért. Ez a serpenyős karaj vele sült almaszeletekkel hétköznapra vagy hétvégére is tökéletes ebéd vagy vacsora. Próbáld ki többféle fűszerrel: akár egy csipet fahéj is csodát tesz vele.
Almás, serpenyős karaj
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 alma
- 2 dl alaplé
- 1 kis hagyma
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 kávéskanál fahéj
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, kend meg olajjal, és tedd félre egy-két órára. Közben az almát és a hagymát vágd cikkekre.
A pihentetési idő leteltével egy serpenyőbe önts még egy kevés olajat, és oldalanként négy perc alatt pirítsd meg a karajszeleteket. Szedd ki és tedd félre őket. A visszamaradt olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá az almaszeleteket. Szórd meg rozmaringgal, fahéjjal és szerecsendióval, és 5-7 perc alatt párold puhára. Ekkor hintsd meg a liszttel, öntsd fel alaplével, és tedd vissza bele a karajszeleteket. Fedd le, és főzd nagyjából tíz percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha nagyon besűrűsödne, egy kis vízzel vagy alaplével hígíthatod.
Sűrű, selymes gombamártásban puhult csirkemell: krémsajttal még finomabb
A csodás fogás nagyon egyszerűen készül, kezdők is bátran letesztelhetik ezt a finom receptet!
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: from_my_point_of_view / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- narancs
- csirkecomb