Omlós sertéskaraj lassan sütve: negyedóra munka van vele, a többi a sütő dolga

A lassan sült karaj alacsony lángon, hosszú ideig puhul a sütőben, így lesz igazán szaftos és omlós.

Lassan sült sertéskaraj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem sietsz az ebéddel, mindenképpen próbáld ki a sertéskarajt lassan sütve! A szépen kiklopfolt szeleteket fedd be hagymával, így lesz sűrű szaftja. Valódi munka alig van vele, csak fűszerezd be, és hagyd, hogy a sütő elvégezze a többi munkát. Ha máskor inkább sietnél, a hirtelen sült karaj lesz a te recepted.

Lassan sült sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál mustármag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a pirospapikával, a mustármaggal és a borssal. Fektesd ebbe a pácba a húst, és tartsd benne egy órát.

 

Közben a sütőt melegítsd elő 145 fokra. A bepácolt karajszeleteket helyezd el egy tepsiben. A hagymát karikázd fel, és tedd a hús tetejére. Alufóliával letakarva három óra alatt süsd készre.

Ropogós, fűszeres rántott karaj: pankomorzsa és parmezán borítja

Kívül ropogós és izgalmas, belül omlós és fűszeres sertéskarajt tehetsz az asztalra, ha megfogadsz pár tanácsot.

Elolvasom
Ezt is szeretjük