Hirtelensült fokhagymás sertéskaraj: így marad igazán szaftos a hús
A hirtelensült fokhagymás sertéskarajhoz alig kell valami, és egy-két szabály betartásával abban is biztos lehetsz, hogy nem szárad majd ki.

hirtelensult serteskaraj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hirtelensült fokhagymás sertéskaraj elkészítésének egyik titka, hogy ne olajban, hanem zsírban süsd. A legjobb erre a célra a mangalicazsír, de ha az nincs otthon, egyszerű sertészsír is megteszi. Ezenkívül már csak só, bors és fokhagyma kell hozzá, és máris kész az ínycsiklandó ebéd.

Hirtelensült fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál (mangalica) zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, a hártyás szélüket vagdosd be. Erre azért van szükség, hogy a hús kisütés közben ne ugorjon össze. Szórd meg őket sóval, borssal, dörzsöld be zúzott fokhagymával, és forgasd meg lisztben.

Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsírt. Tedd bele a hússzeleteket, és lefedve süsd őket négy-öt percig. Amikor az aljuk már szép piros, fordítsd meg őket, óvatosan önts alájuk egy kevés vizet, és szintén négy-öt perc alatt pirítsd meg a másik oldalukat is. Szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a szeleteket. Ha krumpli- vagy zöldségköretet kínálsz mellé, a visszamaradt zsíron azokat is megpiríthatod.

Nagyon finom lesz a sertéskaraj körtével együtt sütve is.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük