Színpompás lila káposzta almával: a legjobb köret, ha már unod a krumplit

Az almás lila káposzta mennyei köret lesz a sültek mellé.

Almás, párolt lila káposzta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel egy kicsit a sültek mellé feltálalt párolt lila káposztát almaszeletekkel és ropogós baconnel! Az egyszerre savanykás és füstös kompozíció tökéletes kísérője lesz a húsoknak, zöldségfasírtoknak. Ha inkább húsmentesen készítenéd, a bacont nyugodtan hagyd ki belőle.

Almás, párolt lila káposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg lila káposzta
  • 20 dkg bacon
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 hagyma
  • 1 nagy alma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 0.5 dl víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony csíkokra. Az almát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha baconnel készíted a káposztát, kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha megpuhult, szórd meg sóval és borssal, majd add hozzá az almát és a káposztát, és kevergetve párold öt percig. Ekkor öntsd fel először a borral, utána a vízzel, add hozzá az almaecetet és a cukrot. Keverd jól össze, várd meg, amíg a folyadék felforr, majd tekerd a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd 25-30 percig. A legvégén tedd vissza bele a sült bacont.

A káposzta rétes töltelékeként is megunhatatlan.

Köményes-káposztás rétes: így lesz igazán különleges

Sokféle rétest ismerünk, a sóstól az édesig, a könnyűtől a bonyolultig. Ezúttal egy különleges, köményes-káposztás rétesreceptet mutatunk, amit a pezsgő tesz még karakteresebbé.

Elolvasom

Kép: bhofack2 / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük