A tökéletes tatárbifsztek receptje
A darált marhahús nyersen bizarrul hangzik, de a tatárbifsztek annál jobban. Tudd meg a titkait, és azt is, mit készíthetsz belőle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tatárbifsztekről általában kemény férfiak jutnak egy nő eszébe, pedig ez a különleges húsétel ugyanúgy lehet a hölgyek kedvence is.

És az is biztos, hogy az ellenkező nem tagjai igencsak vonzónak találhatnak egy ételben is bevállalós nőt.

A titok a jó minőségű húsban rejlik, nem szabad rajta spórolni. A legjobb bélszínből készíteni, de a hátszín is megfelelő, a hentessel pedig kétszer le kell daráltatni a húst.

Tatárbifsztek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg bélszín
  • fejenként egy tojássárgája
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors

A hozzávalókat keverd össze jó alaposan, majd kis tálkákban szervírozd pirítóssal és könnyű vörösborral. Ha több embernek készíted, akkor mindig számolj rá a nagy gyomrúak miatt.

Ha nem fogy el a hús, ami szinte elképzelhetetlen, akkor készíts belőle más finomságokat.

A hozzávalókat külön is felszolgálhatod, hogy mindenki a maga ízlése szerint keverje össze. Ilyenkor készíts egy kis húsfészket, és üsd bele a tojássárgáját a közepébe.

Hamburger

Hozzávalók:

  • hamburgerzsömle
  • paradicsom
  • hagyma
  • uborka
  • salátalevelek
  • mustár
  • ketchup

A húsból lapogass pogácsákat, és kevés forró olajon süsd ki, majd tedd a zsömlébe, pakold rá a szokásos zöldségeket, és már kész is.

Csevap

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A húsokat keverd össze a felaprított hagymával és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, majd formálj belőle kolbászkákat, és süsd ki kevés olajon. Ha az időjárás engedi, akkor a csevapot és a húspogácsát is kisütheted grill felett.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük