A tökéletes profiterol receptje
Újabb meglepetés az olasz konyha kedvelőinek. Íme, néhány édesség Itália vidékéről, amivel meglepheted önmagadat és vendégeidet.
A profiterol-t leginkább a képviselőfánkhoz lehetne hasonlítani, annyi különbséggel, hogy ez az édesség kívül-belül töltött. Ha a képviselőfánkot szereted, mindenképp próbáld ki.
Ha nem, nézd meg a többi receptet, biztos találsz közöttük kedvedre valót.
Profiterol
Hozzávalók a tésztához:
- 7 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 dl víz
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a csokikrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj
- 1 dl tej
A vizet forrald fel, tedd bele a vajat és a sót, szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a tojásokat is. Öntsd bele nyomózsákba, és egy kivajazott sütőlapra nyomj ki 25 kis halmot. Süsd meg, majd hagyd kihűlni. Ollóval fúrj kis lyukat beléjük.
A tejszínt verd fel, adj hozzá cukrot, és töltsd a habzsákba. A fúrt lyukakat töltsd meg vele. A tejbe tördeld bele a csokit, majd melegítsd meg, és keverd hozzá a vajat. A tésztákat öntsd le ezzel az öntettel.
Tiramisu
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2 kávéskanál cukor
- 2 csomag babapiskóta
- 1 csomag nem főzős vaníliapuding
- 1 natúr vajkrém
- 1 teáskanál fahéj
- kakaó
- kávé
A pudingot a tejjel mixeld össze, majd tedd bele a fahéjat, a cukrot, a vajkrémet, és mixeld tovább. A tepsi aljába tegyél egy sor piskótát. 1-1 kávéskanál kávéval locsold meg őket. Önts rá a pudingos masszából. Megint tegyél egy sor piskótát, ezt is öntözd meg kávéval, és a maradék krémet oszlasd el egyenletesen a tetején. Cukrozott kakaóval szórd meg a tetejét, és tedd hűtőbe legalább hat órára.
Crumiri - kukoricadarás süti
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg kukoricadara
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma vagy ½ rúd vanília
- 1 evőkanál darált mandula
- ½ teáskanál só
A cukrot a vajjal keverd habosra, majd tedd bele a tojásokat és a vaníliát is. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sót, a mandulát és a kukoricadarát. Öntsd hozzá a vaníliás masszát. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és teáskanállal tegyél rá kis halmokat, viszonylag távol egymástól. Süsd meg, majd rácson hűtsd ki.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csokoládés mousse
Hozzávalók:
- 40 dkg keserű csokoládé
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 pohár tejszínhab
A csokit egy kis vízzel gőz felett olvaszd fel. A tojássárgáját a cukorral keverd össze. A fehérjét verd kemény habbá. Amikor a csoki kihűlt, add hozzá a cukros tojássárgáját, keverd jól el, majd óvatosan dolgozd bele a fehérjehabot is. A végén még a tejszínhabot is forgasd bele. Tedd hűtőbe legalább két órára, és már fogyaszthatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény