A női szeszély receptje
Habos csoda csak csajoknak!
Ha igazán bűnbe szeretnél esni, akkor süss a barátnőidnek egy tepsi női szeszélyt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A női szeszély sütemény neve elég kifejező, az édes barackos tojáshabos költemény sok lányszívet megdobogtatott már, nem véletlenül.

Az elkészítésnek több változata is ismert, van, amikor elősütik a tésztalapot, és van, amikor végig együtt sül a tojáshabbal, illetve dióval vagy anélkül is el lehet készíteni.

Női szeszély

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 25 g élesztő
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál dió
  • baracklekvár

Az élesztőt cukros langyos tejben futtasd fel. A lisztet morzsold el a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrj belőle tésztát.

A tésztát oszd kétfelé, simítsd egy tepsibe az egyik részét, majd kend meg a lekvárral, tedd rá óvatosan a másik tésztarészt, majd hagyd pihenni egy fél órát. Ezután forró sütőben süsd meg az alapot. Amíg sül készítsd el a habot. A porcukrot és tojásfehérjét verd kemény habbá.

Ha a sütemény aranybarna, vedd ki a sütőből, kend a tetejére a habot, szórd meg dióval, és told vissza 10-12 percre a sütőbe, majd oltsd el a lángot, támaszd ki egy fakanállal a sütőt, és még 10 percig szárítsd a habot. A diót a tésztára is szórhatod közvetlenül.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük