A női szeszély receptje
Ha igazán bűnbe szeretnél esni, akkor süss a barátnőidnek egy tepsi női szeszélyt.
A női szeszély sütemény neve elég kifejező, az édes barackos tojáshabos költemény sok lányszívet megdobogtatott már, nem véletlenül.


Az elkészítésnek több változata is ismert, van, amikor elősütik a tésztalapot, és van, amikor végig együtt sül a tojáshabbal, illetve dióval vagy anélkül is el lehet készíteni.
Női szeszély
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 6 tojássárgája
- 25 g élesztő
- 2 evőkanál cukor
A tetejére
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál dió
- baracklekvár
Az élesztőt cukros langyos tejben futtasd fel. A lisztet morzsold el a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrj belőle tésztát.
A tésztát oszd kétfelé, simítsd egy tepsibe az egyik részét, majd kend meg a lekvárral, tedd rá óvatosan a másik tésztarészt, majd hagyd pihenni egy fél órát. Ezután forró sütőben süsd meg az alapot. Amíg sül készítsd el a habot. A porcukrot és tojásfehérjét verd kemény habbá.
Ha a sütemény aranybarna, vedd ki a sütőből, kend a tetejére a habot, szórd meg dióval, és told vissza 10-12 percre a sütőbe, majd oltsd el a lángot, támaszd ki egy fakanállal a sütőt, és még 10 percig szárítsd a habot. A diót a tésztára is szórhatod közvetlenül.
OLVASD EL EZT IS!

- piskóta
- édességek
Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt

- meggy
- pite
Meggyes pite, ahogy a nagyi csinálta

- rizs
- túró