A női szeszély receptje
Habos csoda csak csajoknak!
Ha igazán bűnbe szeretnél esni, akkor süss a barátnőidnek egy tepsi női szeszélyt.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Természetesen telt ajkak pár perc alatt: mintha feltöltötték volna a szájat »

Magasabbnak tűnhetsz, ha így hordod a hajad: a sztárok nem csak konttyal trükköznek »

A nagymamakardigán az ősz kulcsdarabja: árakkal mutatjuk, honnan szerezheted a legnőiesebb kreációkat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A női szeszély sütemény neve elég kifejező, az édes barackos tojáshabos költemény sok lányszívet megdobogtatott már, nem véletlenül.

Az elkészítésnek több változata is ismert, van, amikor elősütik a tésztalapot, és van, amikor végig együtt sül a tojáshabbal, illetve dióval vagy anélkül is el lehet készíteni.

Női szeszély

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 25 g élesztő
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál dió
  • baracklekvár

Az élesztőt cukros langyos tejben futtasd fel. A lisztet morzsold el a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrj belőle tésztát.

A tésztát oszd kétfelé, simítsd egy tepsibe az egyik részét, majd kend meg a lekvárral, tedd rá óvatosan a másik tésztarészt, majd hagyd pihenni egy fél órát. Ezután forró sütőben süsd meg az alapot. Amíg sül készítsd el a habot. A porcukrot és tojásfehérjét verd kemény habbá.

Ha a sütemény aranybarna, vedd ki a sütőből, kend a tetejére a habot, szórd meg dióval, és told vissza 10-12 percre a sütőbe, majd oltsd el a lángot, támaszd ki egy fakanállal a sütőt, és még 10 percig szárítsd a habot. A diót a tésztára is szórhatod közvetlenül.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük