Meggyes pite, ahogy a nagyi csinálta
A szombat délutáni lustálkodás előtt vagy helyett készíts egy könnyű házi pitét, aminek a receptjét lehet, hogy még a nagymamád is elkéri.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
A meggyes pite igazi klasszikus, és számos változata létezik. Van, aki kevert tésztával készíti, van, hogy piskóta jellegű, de a linzer is népszerű.
Ha a nagyi receptjére fáj a fogad, akkor most bemutatunk egy receptet, ami ugyan nem a legegyszerűbbek közül való, de szombaton megéri foglalkozni vele.
Meggyes pite
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- 1 kg meggy
- 15 dkg cukor
A lisztbe szórd bele a sütőport, az összes hozzávalót gyorsan gyúrd össze, majd dolgozd sima tésztává. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, és két-három órán keresztül pihentesd hűtőszekrényben. A meggyet magozd ki.
A nagyobbik cipót nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit vagy piteformát, majd terítsd rá a cseresznyét. Erre szórj cukrot, és a másik fél kinyújtott tésztával fedd be. Kicsit nyomkodd rá a gyümölcsre, majd egy felvert tojással kend meg a tetejét. Villával szurkáld meg, és előmelegített, forró sütőbe téve tíz percig közepes lángon süsd, ezután mérsékeld a lángot, és süsd aranybarnára. Csak teljes kihűlése után szeleteld.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- piskóta
- édességek
Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt

- alma
- muffin
Almás-túrós bögrés süti

- barack
- sütemény