Meggyes pite, ahogy a nagyi csinálta
A szombat délutáni lustálkodás előtt vagy helyett készíts egy könnyű házi pitét, aminek a receptjét lehet, hogy még a nagymamád is elkéri.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

Mintha Palvin Barbi ikertestvére lenne: a 18 éves modellt a világ legszebb lányának választották »

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meggyes pite igazi klasszikus, és számos változata létezik. Van, aki kevert tésztával készíti, van, hogy piskóta jellegű, de a linzer is népszerű.

Ha a nagyi receptjére fáj a fogad, akkor most bemutatunk egy receptet, ami ugyan nem a legegyszerűbbek közül való, de szombaton megéri foglalkozni vele.

Meggyes pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kg meggy
  • 15 dkg cukor

A lisztbe szórd bele a sütőport, az összes hozzávalót gyorsan gyúrd össze, majd dolgozd sima tésztává. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, és két-három órán keresztül pihentesd hűtőszekrényben. A meggyet magozd ki.

A nagyobbik cipót nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit vagy piteformát, majd terítsd rá a cseresznyét. Erre szórj cukrot, és a másik fél kinyújtott tésztával fedd be. Kicsit nyomkodd rá a gyümölcsre, majd egy felvert tojással kend meg a tetejét. Villával szurkáld meg, és előmelegített, forró sütőbe téve tíz percig közepes lángon süsd, ezután mérsékeld a lángot, és süsd aranybarnára. Csak teljes kihűlése után szeleteld.

Ezt is szeretjük