Így készül a tökéletes sárgabaracklekvár
Készítsd el te magad a palacsintába való, mesés tölteléket, amely csupa gyümölcs és csupa íz.
A boltban kapható baracklekvár tele van mindenféle tartósítószerrel, a gyümölcstartalma elenyésző. Ha szeretnéd a pirítósodat egy igazán ízletes lekvárral megkenni, akkor próbáld ki isteni receptünket, amelyhez foghatót valószínűleg a nagyinál ettél utoljára.
A lekvárbefőzés nem egy nagy ördöngösség, kezdő háziasszony létedre is bátran megpróbálkozhatsz vele.
Sárgabaracklekvár
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 60 dkg cukor
- csipetnyi szalicil
Forralj fel egy fazéknyi vizet, és néhány pillanatra mártsd bele a sárgabarackokat, ezáltal könnyebben meg tudod hámozni őket. Vedd ki a barack magját, pépesítsd a gyümölcsöt, és egy tálba simítsd bele az így kapott massza egy részét. Szórj rá kristálycukrot, majd rétegezz rá újabb adag barackpépet egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ügyelj rá, hogy a tetejére kristálycukor kerüljön.
Takard le a tálat, és hagyd egy fél napot állni. Legjobb, ha este készíted el, és reggel már neki is tudsz fogni a befőzésnek. A barackot forrald fel, majd főzd körülbelül fél órát. Mielőtt leveszed a tűzről, szórd bele a szalicilt, és egy-két percig még főzd vele együtt.
Megtisztított befőttesüvegekbe adagold ki a lekvárt, majd celofánnal fedd le a tetejüket, csak ezután csavard rájuk a tetőt. Az üvegeket tedd száraz dunsztba, vagyis csavard bele pokrócokba, és hagyd, hogy így hűljenek ki. Ezután hűvös helyen tárold a lekvárt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- joghurt
- müzli
Hűsítő joghurtkrém csokival és gyümölccsel
- alma
- gyümölcs
Ínycsiklandó gyümölcsök tejszínes vaníliaszósszal
- cseresznye
- lekvár