Házi cseresznyedzsem frissen szedett, ropogós gyümölcsből
Minek vennéd meg a bolti dzsemet, amikor te magad is el tudod készíteni? Hidd el, a házi lekvárnál nincs jobb!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hiányzik a nagymama cseresznyelekvárjának íze? Akkor készítsd el magad, hiszen nem nagy ördöngösség. Ráadásul lényegesen finomabb, mint a boltban kapható társai.

Akár süteményekhez, akár a reggeli pirítóshoz kitűnő választás lehet a következő recept, amely nemcsak finom, de magas gyümölcstartalma miatt még egészséges is.

Cseresznyedzsem

Hozzávalók:

  • 1 kg kimagozott cseresznye
  • 50 dkg kristálycukor
  • késhegynyi szalicil

A cseresznyét alaposan mosd át, majd hagyd lecsepegni. Magozd ki, keverd össze a kristálycukorral, azután hagyd egy napig állni, lehetőleg hűtőben.

Melegítsd egészen addig, míg forrni kezd, és nagyjából 20 percig, folytonos keverés mellett főzd meg.

Öntsd át egy tűzálló tálba és hagyd, hogy kihűljön. Másnap ismételd meg a főzést. Ha nem szereted a darabos lekvárt, át is szűrheted, illetve botmixerrel teheted homogénné a dzsemet.

Töltsd a dzsemet fertőtlenített üvegbe, és szórj a tetejére szalicilt. Feszíts a tetejére celofánt, tekerd rá a kupakot, majd takaróba csavarva hagyd, hogy kihűljön.

Ezt is szeretjük