Gulyásleves
Gulyásleves
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg marhahús (sertésből is készülhet)
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- 0.5 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 tojás
- petrezselyem
- zellerlevél
- liszt
- só
- bors
- zsír/olaj
Elkészítés:
Előkészületek: Felkockázom a húst és a krumplit, felaprítom a vöröshagymát, felkarikázom a répákat.
Először a pörköltalapot készítem el. A hagymát zsíron vagy olajon aranysárgára sütöm, hozzákeverem a húst. Amikor egy kis színt kap, megszórom pirospaprikával, vízzel felengedem. Majd sózom, borsozom. Amikor a hús félig megpuhul, hozzáadom a krumplit és a répákat. Majd a petrezselymet és a zellerlevelet. Ha a leves elkészül, galuskát vagy csipetkét szaggatok bele (lisztből és tojásból).
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció