Gulyásleves
Gulyásleves
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg marhahús (sertésből is készülhet)
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- 1/2 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 tojás
- petrezselyem
- zellerlevél
- liszt
- só
- bors
- zsír/olaj
Elkészítés:
Előkészületek: Felkockázom a húst és a krumplit, felaprítom a vöröshagymát, felkarikázom a répákat.
Először a pörköltalapot készítem el. A hagymát zsíron vagy olajon aranysárgára sütöm, hozzákeverem a húst. Amikor egy kis színt kap, megszórom pirospaprikával, vízzel felengedem. Majd sózom, borsozom. Amikor a hús félig megpuhul, hozzáadom a krumplit és a répákat. Majd a petrezselymet és a zellerlevelet. Ha a leves elkészül, galuskát vagy csipetkét szaggatok bele (lisztből és tojásból).
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept