Gulyásleves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gulyásleves

Hozzávalók 6 személyre

  • 60 dkg marhahús (sertésből is készülhet)
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 0.5 kg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 tojás
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • liszt
  • bors
  • zsír/olaj
Recept idők

Elkészítés:

Előkészületek: Felkockázom a húst és a krumplit, felaprítom a vöröshagymát, felkarikázom a répákat.
Először a pörköltalapot készítem el. A hagymát zsíron vagy olajon aranysárgára sütöm, hozzákeverem a húst. Amikor egy kis színt kap, megszórom pirospaprikával, vízzel felengedem. Majd sózom, borsozom. Amikor a hús félig megpuhul, hozzáadom a krumplit és a répákat. Majd a petrezselymet és a zellerlevelet. Ha a leves elkészül, galuskát vagy csipetkét szaggatok bele (lisztből és tojásból).

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük