Gulyásleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Gulyásleves
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg marhahús (sertésből is készülhet)
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- 1/2 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 tojás
- petrezselyem
- zellerlevél
- liszt
- só
- bors
- zsír/olaj
Elkészítés:
Előkészületek: Felkockázom a húst és a krumplit, felaprítom a vöröshagymát, felkarikázom a répákat.
Először a pörköltalapot készítem el. A hagymát zsíron vagy olajon aranysárgára sütöm, hozzákeverem a húst. Amikor egy kis színt kap, megszórom pirospaprikával, vízzel felengedem. Majd sózom, borsozom. Amikor a hús félig megpuhul, hozzáadom a krumplit és a répákat. Majd a petrezselymet és a zellerlevelet. Ha a leves elkészül, galuskát vagy csipetkét szaggatok bele (lisztből és tojásból).
Még több recept