5 finom, gyomorkímélő étel
A karácsony a nagy evészetek ideje, ilyenkor nem éppen diétás a menü. Utána azonban érdemes egy kis szünetet adni a gyomrodnak.
Uborkakrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes uborka
- fél kg burgonya
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kiskanál aprított kapor
- bors
- só
A megtisztított hagymát aprítsd finomra. Hámozd meg az uborkát, vágd félbe hosszában, magozd ki, és vágd kockákra. A burgonyát is hámozd meg, és darabold fel. 1 liter vízbe tegyél sót, borsot, és fedő nélkül főzd benne a burgonyát 25-30 percig. A főtt burgonyát törd át, a főzővizet pedig tedd félre.
A burgonyapürét tedd vissza a fazékba, önts hozzá egy kevés főzővizet, add hozzá a tejszínt, a tejet, a finomra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, és keverd össze jól. 10 percig főzd lassú tűzön, majd turmixold össze. Ha kész, hints a tetejére aprított kaprot.
Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 szál petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- só
Egy fazék vízbe tegyél sót, olajat, és rakd bele a petrezselymet, a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, a meghámozott, nagy kockára vágott burgonyát, a finomra aprított hagymát, és a paradicsomot, aminek húzd le a héját, és szedd ki a magját. Az elfőtt vizet pótolva főzd közepes lángon egy órán át. Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd ki a petrezselymet, majd a kihűlt zöldségeket turmixold krémesre.
Pisztáciás barnarizs
Hozzávalók 4 személyre:
-
40 dkg barnarizs
-
10 dkg vaj
-
5 dkg megtisztított pisztácia
-
1 zöldpaprika
-
zöldpetrezselyem
-
bors
-
só
Sós, forró vízbe tegyél másfél dkg vajat, és öntsd bele a rizst. Főzd 25-30 percig, majd szűrd le, és öntsd ki egy tálba. A maradék vajjal, sóval, borssal, pisztáciával és az apró kockára vágott paprikával ízesítsd. A tetejét pedig szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Almasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 piros alma
- 20 dkg csiperke
- 1 zellergumó
- 1 endívia
- 10 dkg morzsolt, főtt kukorica
- citromlé
Az öntethez:
- 1 tojás
- 1 dl joghurt
- másfél dl olaj
- citromlé
- bors
- só
A meghámozott almát, a megmosott csiperkét vágd vékony szeletekre, tedd egy tálba, majd locsold meg őket citromlével. A meghámozott zellert vágd kockákra, az endíviát pedig vékony csíkokra. Add hozzá ezeket az almához és a gombához, a felaprított dióval és a kukoricával együtt. Az öntethez a hozzávalókat turmixold össze, majd öntsd rá a salátára, és keverd össze jól.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Spárgasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
-
1 konzerv spárga
-
8 db burgonya
-
1 piros húsú paprika
-
1 tojássárgája
-
1 citrom
-
olaj
-
só
A spárgákat vágd föl 3-3 egyenlő részre. A burgonyákat főzd meg héjában, majd, ha kihűlt, hámozd meg, és szeleteld őket karikákra. A paprikát sütőben süsd meg, majd vágd csíkokra. Egy mély salátástálban készíts majonézt: jól elkeverve a tojássárgáját sóval és a citrom levével. Add hozzá az olajat, és habverővel keverd krémesre. A burgonyakarikákat helyezd a majonézes krémre, a spárgát pedig halmozd a tetejére. Végül díszítsd a paprikacsíkokkal.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab