5 isteni barackos finomság
A barackot nemcsak édességhez használhatod, bár ahhoz is remek hozzávaló. Ha pedig valami hidegre vágysz, akkor egy pikáns szörbet a megoldás.
Őszibarack-krémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg őszibarack
- 2 tojássárgája
- 1 kanál cukor
- 1 dl tejszín
- fahéj
- citromlé
- szegfűszeg
Vágd ketté a barackot, kockázd fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd meg.
Hűtsd le, öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra. Hidegen tálald!
Őszibarackos kacsahús nyárson
Hozzávalók:
-
3 kacsamell
-
1 citrom
-
4 sárga húsú őszibarack
-
2 evőkanál olaj
-
6 kis fej vöröshagyma
-
só
A kacsamelleket mosd meg alaposan, majd kockázd fel. Nem kell leszedni a zsírosabb részét. Kockázd fel, majd kicsit sózd be. A barackokat mártsd forró vízbe, húzd le a héjukat, majd felezd el őket. A hagymákat vágd negyedekbe. Húzd fel sorban a húst, a barackot és a hagymát nyársakra, majd grillezd őket. A kacsa zsírja elég kell, hogy legyen, de ha úgy érzed, hogy száraz, kevés olajat csepegtethetsz rá. Szabadon is sütheted, de csomagolhatod alufóliába is.
Barackos túrólepény
Hozzávalók:
-
40 dkg liszt
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
3 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
-
1 kg túró
-
25 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
5 dkg darált keksz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojásfehérje
- 1 kg őszibarack
Morzsold el a lisztet a margarinnal, gyúrd össze, majd tedd hűtőbe, míg meg nem dermed. Törd át a túrót, tedd hozzá a porcukrot, a tojások sárgáját és a darált kekszet, fűszerezd citromhéjjal, és a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulattal forgasd bele. Vágd szeletekre az őszibarackot. Vajazz ki egy tepsit, reszeld bele a tészta felét a reszelő durva fokán. Erre tedd a túrótöltelék felét, a barackot, majd a maradék túrókrémet. A tészta másik felét reszeld a tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe. Nagy lánggal 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal további 30 percig, tűpróbáig süsd. Amikor kihűlt, vágd kockákra, és vaníliás porcukorral megszórva tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Citromos őszibarackbefőtt
Hozzávalók:
-
50 dkg kristálycukor
-
1 g citromsav
-
1 citrom
-
2 kg magvaváló őszibarack
-
3-4 szem ánizs
-
2 darabka fahéj
Főzz a cukorból 1 liter vízzel szirupot. A citromsavat keverd bele, és hagyd hűlni. A citromot vékonyan hámozd meg, az őszibarackokat felezd el, magozd ki, és húzd le a héjukat. Azonnal tedd üvegekbe, és dobj melléjük 1-1 szem ánizst, egy darabka fahéjat meg 2-3 centi citromhéjat, majd szűrd rá a szirupot. Ha a szirup a gyümölcsöt teljesen ellepte, az üveget csavaros tetővel zárd le. Vízfürdőbe állítva, a gyöngyöző forrástól számítva gőzöld 30 percig, majd ebben hagyd kihűlni.
Őszibarack szörbet
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 érett őszibarack vagy nektarin
- tört jég
- 4 dl száraz pezsgő
A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és pürésítsd. Klasszikus változata szerint passzírozd át a barackot, fagyaszd le keverhető állagig, majd keverd el a pezsgővel, és megint fagyaszd egy kicsit. De egyszerűbb a turmixgépes változat.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves