4 ropogós rántott zöldség - Sütési fortélyok
Ha a húsnál könnyebb ételre vágysz, de szereted a ropogós panírt, akkor süss ki zöldségeket, például karfiolt, hagymát vagy gombát.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre több finom zöldség bukkan fel a zöldségeseknél. Már éppen ideje, hiszen sokkal egészségesebbek, mint a zsírban tocsogó húsok.

Most megtudhatsz néhány apró praktikát, mellyel ínycsiklandó rántott zöldségeket készíthetsz.

Ráadásul nem csupán köretként, de önmagukban is nagyon ízletesek. Tehát kötényt felkötni, fakanál a kézbe, és irány a konyha!

Rántott gomba

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, majd vágd négyfelé. Minél kisebbre vágod, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz.

Enyhén sózd, borsozd meg őket. A panírozáshoz készítsd elő a lisztet és a zsemlemorzsát, majd verd fel a tojásokat. Panírozásnál segítségként használj villát, de ne szúrd a gombába, mert könnyen eltörhet. Forró olajban süsd ki, és - akár önmagában, akár köretként - már tálalhatod is.

Rántott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Hagyd, hogy lecsepegjen. Készülj elő a panírozáshoz. Ha időt szeretnél spórolni, akkor a felvert tojásokhoz hozzá is keverhetsz annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapj. Így abba csak beledobálod a karfioldarabokat, és utána beleforgatod a zsemlemorzsába. Választhatod a hagyományos, liszt, tojás, zsemlemorzsa variációt is, így egy kicsit hosszabb. Forró olajban süsd meg a karfiolokat.

Rántott hagyma

Hozzávalók:

  • 3 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A hagymákat pucold meg, majd óvatosan szeleteld karikára. Készítheted így egyben is, de úgy is, hogy a szeletet karikákra szeded. Sózd be ízlésed szerint. Ha egyben készíted, nagyon óvatosan forgasd a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Ha külön, akkor - bár időigényesebb - nem kell finomkodnod. Forró olajban süsd ki, és utána tedd papírtörlőre, hogy felszívja belőle az olajat.

Rántott patisszon

Hozzávalók:

  • 2-3 patisszon
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj

A patisszont hámozd meg. Vájd ki a belsejét, és vágd fel kisebb szeletekre. Sózd be, és legalább fél órát hagyd állni. Készítsd elő a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Melegen tálalva a legjobb.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük