4 omlós töltött hús

A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött húsokat akár körettel is kínálhatod a szombati ebédnél, de, ha a szeletelés mellett döntesz, még akár egy szendvicshez is kiváló hozzávalóként szolgálhatnak.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gazdag receptjeink új távlatokat nyitnak meg előtted a húsmennyországba, és akkor sem kell kétségbeesned, ha éppenséggel nem vagy egy konyhatündér.

Juhtúróval töltött karaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg juhtúró
  • 5 szelet karaj
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor tárkony
  • olívaolaj
  • bors

A petrezselymet és a tárkonyt aprítsd fel, és keverd össze a juhtúróval, majd ízesítsd sóval, borssal. A húsokat picit klopfold ki, majd tegyél rá a juhtúrós masszából. Tekerd fel a szeleteket, és tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval. Némi olajon süsd meg kicsit, majd öntsd rá a bort, kis vizet, és főzd puhára. A juhtúró egy része ki fog folyni, ha mártást is szeretnél a húshoz, akkor kevesebb vízzel engedd fel a végén.

Aszalt szilvás pulykamell

  • 8 szelet pulykamell
  • 8 szelet füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 alma
  • 1 csomag aszalt szilva
  • olívaolaj
  • bors

Az almát, a hagymát és a fokhagymát szeleteld fel. Keverd össze őket, és szórd egy tepsibe. A pulykaszeleteket ízlésed szerint sózd, borsozd, és tegyél rájuk egy-egy szelet sajtot és néhány szem aszalt szilvát. Csavard fel a húst, tekerd körbe baconnel, és tűzd meg. A húsbatyukat tedd a hagymás egyveleg tetejére, és locsold meg pici olívaolajjal. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél óráig. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Zöldséges, töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg borsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 evőkanál olaj
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • bors

A gombát, a répát és a borsót sós vízben főzd meg. Szűrd le, majd a gombát, a répát és a petrezselyemzöldet aprítsd fel. A zöldségeket és a lereszelt sajtot keverd össze. A hússzeleteket klopfold ki, picit sózd meg, és az egyik felükre tegyél a zöldséges masszából. A másik felüket hajtsd rá, és tűzd össze. Lisztben forgasd meg a batyukat, és forró olajban süsd ki.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Savanyú káposztával töltött hús

Hozzávalók:

  • 1 kg felszúrt dagadó
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 4 evőkanál mustár
  • 3 alma
  • olaj

A savanyú káposztát mosd ki egyszer vagy kétszer, attól függően, hogy mennyire savanyú. Vágd 2-3 centis darabokra. Az almát hámozd meg, majd reszeld le, és keverd a káposztához. A húst a mustárral alaposan kend meg. Töltsd meg az almás-káposztás masszával, és tűzd meg hústűvel. Egy jénai tál aljába önts némi olajat, és tedd bele a batyukat. A tál tetejét fedd le alufóliával, és süsd nagyjából egy óráig. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.

Ezt is szeretjük