4 különleges, szaftos pörkölt

Tunkolásra fel!

Baráti vacsorák közkedvelt szereplőjéről van szó, ki ne szeretné a friss, puha kenyeret belemártogatni a pörkölt isteni, piros szaftjába.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pörköltek lehetnek laktatóak, szaftosak, de készíthető belőlük olyan változat is, ami könnyedebb, és tulajdonképpen egyfajta ragunak tekinthető. Nyáron ezek jobban is eshetnek a nehéz változatoknál.

Nem csak húsból, de zöldségekből is készíthetsz pörköltet, ha vegetáriánus vendéget vársz, vagy nem akarsz húst enni, de a magyaros ízeket különösen kedveled.

Zöldséges pörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahús
  • 2 cukkini
  • fél karfiol
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt
  • hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • majoránna

Olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd pirospaprikával szórd meg, és add hozzá a felkockázott húst. Fedő nélkül pirítsd addig, amíg kis kérget nem kap, majd önts hozzá kevés vizet.

Sóval, majoránnával fűszerezd. Fedő nélkül főzd pár percig, hogy sűrűsödjön a szaftja. Mikor a hús majdnem megfőtt, add hozzá a karikára vágott répát. Közben külön sós vízben pár percig főzd a rózsáira szedett karfiolt. Ha a répa és a hús már megfőtt, tedd bele a karikára vágott cukkinit. Tejföllel és liszttel habard be a pörköltet, majd a legvégén add hozzá a karfiolt is. Ezután már csak pár percig főzd.

Zöldséges csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 2 fej hagyma
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 1 patisszon
  • 3 paradicsom
  • 1 hegyes erőspaprika
  • 1 zöldpaprika
  • curry
  • gyömbér
  • szójaszósz
  • méz
  • erőspaprikakrém
  • olaj

A csirkemellet kockázd fel, és pácold be a szójaszósz, az erőspaprikakrém és a méz keverékébe, majd hagyd a hűtőben állni minimum egy éjszakán át. A csirkemelleket süsd meg olajon, és add hozzá a hagymát. Amikor a hagyma megüvegesedett, szórd meg curryvel és gyömbérrel. Keverd hozzá az apróra vágott paradicsomot, paprikát és padlizsánt. Amikor levet eresztett a ragu, add hozzá a felkockázott patisszont és a félkarikákra vágott cukkinit. Főzd össze.

Bensőséges belsőséges pörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeszív és -máj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 pritamin paprika
  • 1 dl tejszín
  • kakukkfű
  • majoránna
  • őrölt paprika
  • ételízesítő

A szívről a hártyát húzd le, és a májjal együtt mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát és a paprikát is vágd fel, majd az olajon futtasd meg. Rakd bele a feldarabolt szívet, és süsd addig, amíg fehér kérget nem kap. A tűzről lehúzva hintsd meg paprikával, és öntsd fel 3 dl vízzel. Ízesítsd egy teáskanál ételízesítővel, majd kis lángon, lefedve 30 percig rotyogtasd. Mikor a szív már megpuhult, add hozzá a májat. Mikor elkészült, add hozzá a tejszínt, és kakukkfűvel, majoránnával fűszerezd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Patisszonpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 közepes patisszon
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 főtt tojás
  • tejszín
  • pirospaprika
  • só, bors
  • étolaj

Az apróra vágott hagymát pirítsd kevés olajon üvegesre, majd add hozzá a pirospaprikát. A patisszont pucold meg, vágd kis kockákra, rakd a pörköltalaphoz, sózd, és fedő alatt párold puhára. Ha kész, borsozd, tejszínnel habard be, végül add hozzá a darabokra vágott főtt tojást.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük