4 különleges, szaftos pörkölt
Baráti vacsorák közkedvelt szereplőjéről van szó, ki ne szeretné a friss, puha kenyeret belemártogatni a pörkölt isteni, piros szaftjába.
A pörköltek lehetnek laktatóak, szaftosak, de készíthető belőlük olyan változat is, ami könnyedebb, és tulajdonképpen egyfajta ragunak tekinthető. Nyáron ezek jobban is eshetnek a nehéz változatoknál.
Nem csak húsból, de zöldségekből is készíthetsz pörköltet, ha vegetáriánus vendéget vársz, vagy nem akarsz húst enni, de a magyaros ízeket különösen kedveled.
Zöldséges pörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús
- 2 cukkini
- fél karfiol
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis pohár tejföl
- liszt
- hagyma
- olaj
- pirospaprika
- majoránna
- só
Olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd pirospaprikával szórd meg, és add hozzá a felkockázott húst. Fedő nélkül pirítsd addig, amíg kis kérget nem kap, majd önts hozzá kevés vizet.
Sóval, majoránnával fűszerezd. Fedő nélkül főzd pár percig, hogy sűrűsödjön a szaftja. Mikor a hús majdnem megfőtt, add hozzá a karikára vágott répát. Közben külön sós vízben pár percig főzd a rózsáira szedett karfiolt. Ha a répa és a hús már megfőtt, tedd bele a karikára vágott cukkinit. Tejföllel és liszttel habard be a pörköltet, majd a legvégén add hozzá a karfiolt is. Ezután már csak pár percig főzd.
Zöldséges csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 fej hagyma
- 2 padlizsán
- 2 cukkini
- 1 patisszon
- 3 paradicsom
- 1 hegyes erőspaprika
- 1 zöldpaprika
- curry
- gyömbér
- szójaszósz
- méz
- erőspaprikakrém
- olaj
A csirkemellet kockázd fel, és pácold be a szójaszósz, az erőspaprikakrém és a méz keverékébe, majd hagyd a hűtőben állni minimum egy éjszakán át. A csirkemelleket süsd meg olajon, és add hozzá a hagymát. Amikor a hagyma megüvegesedett, szórd meg curryvel és gyömbérrel. Keverd hozzá az apróra vágott paradicsomot, paprikát és padlizsánt. Amikor levet eresztett a ragu, add hozzá a felkockázott patisszont és a félkarikákra vágott cukkinit. Főzd össze.
Bensőséges belsőséges pörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeszív és -máj
- 1 közepes fej hagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 pritamin paprika
- 1 dl tejszín
- kakukkfű
- majoránna
- őrölt paprika
- ételízesítő
A szívről a hártyát húzd le, és a májjal együtt mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát és a paprikát is vágd fel, majd az olajon futtasd meg. Rakd bele a feldarabolt szívet, és süsd addig, amíg fehér kérget nem kap. A tűzről lehúzva hintsd meg paprikával, és öntsd fel 3 dl vízzel. Ízesítsd egy teáskanál ételízesítővel, majd kis lángon, lefedve 30 percig rotyogtasd. Mikor a szív már megpuhult, add hozzá a májat. Mikor elkészült, add hozzá a tejszínt, és kakukkfűvel, majoránnával fűszerezd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Patisszonpörkölt
Hozzávalók:
- 1 közepes patisszon
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 főtt tojás
- tejszín
- pirospaprika
- só, bors
- étolaj
Az apróra vágott hagymát pirítsd kevés olajon üvegesre, majd add hozzá a pirospaprikát. A patisszont pucold meg, vágd kis kockákra, rakd a pörköltalaphoz, sózd, és fedő alatt párold puhára. Ha kész, borsozd, tejszínnel habard be, végül add hozzá a darabokra vágott főtt tojást.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka