4 gyors, őszi tészta
Használd ki a friss zöldségek adta lehetőségeket az őszi vitaminkúrádhoz. Íme, egyszerű válaszunk a mit főzzek ma kérdésre.

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
Ripsz-ropsz összeüthető, gyors tésztáink segítenek, hogy finom őszi vacsorával lepd meg a családot vagy éppen a váratlanul betoppanó, hétvégi vendégeket.
Összeállításunkba ezúttal is igyekeztünk egészséges és változatos ételeket beválogatni.
Tökös-borsós tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 40 dkg olasz csavart tészta
- 1 kisebb sütőtök
- 1 vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- olívaolaj
Párold meg a borsót, majd egy külön edényben olajon dinszteld meg a hagymát. Vágd fel a tököt apró kockára, tedd rá a hagymára, és öt percig párold. Közben a borsó felét turmixgépben pürésítsd meg.
A borsó másik felét keverd a tökös raguhoz, sűrítsd be a borsópürével, öntsd fel az egészet tejszínnel, majd ízesítsd sóval és borssal. Tálald a megfőtt, olasz csavart tésztával.
Zöldséges spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 6 paradicsom
- 1 padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 karalábé
- 2 póréhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 kanál olasz fűszerkeverék
- 4 kanál olívaolaj
- parmezán
- bazsalikom
- só
- bors
Párold meg az olívaolajon a felkockázott sárgarépát és karalábét, add hozzá a felkockázott padlizsánt, az apróra vágott vöröshagymát, a póréhagymát, az összezúzott fokhagymát, és rövid ideig süsd együtt. Keverd bele a paradicsompürét, tedd bele a felszeletelt paradicsomokat, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és fűszerkeverékkel. Az egészet körülbelül 10-15 perc alatt forrald össze. Kifőtt, lecsöpögtetett spagettivel tálald, és szórd a tetejére a reszelt parmezánt.
Serpenyős tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg széles metélt
- 30 dkg húsos, füstölt szalonna
- 10 dkg földimogyoró
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
Elsőként bő, sós vízben - pár csepp olajjal - főzd meg a tésztát. Egy serpenyőben, két kanál olajon süsd meg az apróra vágott szalonnát. Add hozzá a durvára szeletelt mogyorót és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Főzd egy kicsit, fűszerezd sóval, borssal és petrezselyemmel. A tésztát csöpögtesd le, a visszamaradt zsiradékba forgasd bele, majd add hozzá a szalonnás öntetet.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Cukkinis tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 50 dkg cukkini
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 dl tejszín
- petrezselyem
- só
- bors
Az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt póréhagymát forró vajon süsd meg, majd tedd rá a felszeletelt cukkinit. Párold meg, öntsd fel a tejszínnel, forrald fel, és ízesítsd sóval, borssal. A kész szószt forgasd össze a kifőtt spagettivel, tálaláskor pedig szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!

- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje

- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek

- olasz
- paradicsom