4 mennyei, gyors husi
A család már villával veri az asztalt, és te még sehogy sem állsz a vacsorával? Összegyűjtöttünk neked néhány extra gyors husis receptet.
Nyárson sült csirke mandarinnal
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 3 mandarin
- mustár
- szezámmag
- olaj
- bors
- só
A csirkehúst vágd nagy kockákra, fűszerezd borssal, sóval, és egy serpenyőben, felhevített olajon pirítsd át. Ha kész, húzd félre, hogy kihűljön.
A meghámozott mandarint szedd gerezdekre, a szezámmagot pedig őröld meg. Kend be a húst mustárral, és hintsd meg szezámmaggal.
A húsdarabokat és a mandaringerezdeket váltakozva húzd a nyársra, majd csomagold be alufóliába. 250 fokra előmelegített sütőben süsd 6-8 percig.
Lazaccsíkok snidlinges paradicsommal
Hozzávalók:
- 60 dkg friss lazac
- 4 paradicsom
- 8 dkg kis kapribogyó
- 4 kávéskanál citromlé
- olívaolaj
- 2 evőkanál snidling
- bors
- ánizs
- só
Készíts mártást az olívaolajból és a citromléből, ízesítsd sóval és ánizzsal. Vágd apróra a snidlinget, kockázd fel a paradicsomot. Egy serpenyőben forrósítsd fel a napraforgó-olajat, majd tedd bele a vékony csíkokra vágott halszeleteket, és pár perc alatt süsd meg. Tedd egy edénybe, add hozzá a snidlinget, a kockára vágott paradicsomot és a kapribogyót, majd öntsd rá a mártást. Tálalás előtt borssal ízesítheted.
Gyömbéres csirke
Hozzávalók:
-
2 csirkemellfilé
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 fej hagyma
-
1 gyömbérgyökér
-
3 evőkanál olaj
-
2 evőkanál szárított kínai gomba
-
4 evőkanál szójaszósz
-
2 evőkanál borecet
-
2 kávéskanál cukor
A csirkemelleket vágd kisebb darabokra. Felhevített olajon pirítsd üvegesre a vékony karikákra vágott hagymát, add hozzá a finomra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a csirkét. Erős tűzön pirítsd át. Add hozzá az előzőleg beáztatott, lecsepegtetett gombát, a szójaszószt, az ecetet és a cukrot. Lefedve párold 5 percig.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Tormával töltött rántott szelet
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéscomb
- 1 db egész tojás
- 2 evőkanál ecetes torma
- 2 evőkanál juhtúró
- 1 evőkanál sűrű tejföl
- liszt
- zsemlemorzsa
- cukor
- só
A hússzeleteket klopfold ki, vagdald be a szélüket több helyen. Az ecetes tormát, a juhtúrót és a tejfölt egy kevés cukorral keverd össze, ízesítsd sóval, majd mindegyik szelet húst egyenként kend meg a krémmel. Szorosan göngyöld össze, tűzd meg hústűvel, hogy ne essen szét, ezután lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában forgasd meg. Tedd felhevített olajba a tekercseket, és 7-8 perc alatt süsd meg őket.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka