4 gazdag bográcsos leves
Még tart a jó idő, érdemes kiköltözni a friss levegőre néhány órácskára. Hívd meg a barátokat, rokonokat a hétvégére egy kiadós kerti bográcsozásra.
Válaszd a tűzhely helyett a bográcsot, rakd meg a tüzet, és lepd meg a barátokat a hétvégén egy ízletes levessel! Hiszen nincs is jobb annál, mint körbeülni a tábortüzet, majd jókat enni-inni, beszélgetni.
A következő receptek viszonylag könnyen elkészíthetőek, így, ha újdonsült háziasszony vagy, sem kell kétségbeesned. Csak próbáld ki őket, és falatozz csendben, hiszen az est főszereplője úgyis a főztöd lesz.
Lebbencsleves
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 60 dkg füstölt kolbász
- 60 dkg lebbencstészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika
- ételízesítő
- bors
A bográcsba dobd bele a felkockázott szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg. Amikor kész, vedd ki a tésztát.
Az apróra vágott hagymát szórd bele, tegyél rá némi pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, a cseresznyepaprikát, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fűszerezd borssal, ételízesítővel. Add hozzá a felkarikázott kolbászt, a lebbencstésztát, a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd puhára.
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók:
- 40 dkg borjúcomb
- 20 dkg leveszöldség
- 15 dkg erdei gomba
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor kapor
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban pirítsd meg. Az apróra vágott hagymát szórd rá és dinszteld meg. A feldarabolt borjúcombot is add hozzá. Ízesítsd sóval, borssal, és párold félpuhára. Ekkor add hozzá a szintén kockára vágott leveszöldséget. Amikor a hús és a zöldségek is puhák, tedd bele a megtisztított, felkockázott gombát, szórd meg pirospaprikával, és keverd bele a tejfölt. Az apróra vágott kaprot, valamint a felcsíkozott paprikát és paradicsomot is keverd hozzá, főzd fel, és már fogyaszthatod is. Ízlésed szerint főzz bele csipetkét.
Dunai halászlé
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 40 dkg harcsa
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- csípős paprika
A halakat szeleteld fel, a hagymát tisztítsd meg, és vágd karikára. Rétegezd őket a bográcsba, majd annyi vízzel öntsd fel, hogy ellepje. Amikor forr, szórd bele az édes és a csípős paprika felét. Ha már majdnem kész, tedd bele a másik felét is a haltejjel és az ikrával. Főzd össze, és tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Bográcsos babgulyás
Hozzávalók:
- 2,5 kg marhalábszár
- 2 kg bab
- 1,5 kg krumpli
- 1 kg leveszöldség
- 50 dkg vöröshagyma
- 40 dkg csipetke
- 1 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon párold üvegesre. A felkockázott húst dobd rá, majd szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel némi vízzel. Tedd bele a babot is, majd az áttört fokhagymával és a sóval ízesítsd. A krumplit és a leveszöldséget darabold fel, és amikor a hús már félig megpuhult, add a leveshez. Amikor minden megpuhult, szórd bele a csipetkét is, és 5-10 perc alatt főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha