4 gazdag bográcsos leves
Még tart a jó idő, érdemes kiköltözni a friss levegőre néhány órácskára. Hívd meg a barátokat, rokonokat a hétvégére egy kiadós kerti bográcsozásra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Válaszd a tűzhely helyett a bográcsot, rakd meg a tüzet, és lepd meg a barátokat a hétvégén egy ízletes levessel! Hiszen nincs is jobb annál, mint körbeülni a tábortüzet, majd jókat enni-inni, beszélgetni.

A következő receptek viszonylag könnyen elkészíthetőek, így, ha újdonsült háziasszony vagy, sem kell kétségbeesned. Csak próbáld ki őket, és falatozz csendben, hiszen az est főszereplője úgyis a főztöd lesz.

Lebbencsleves

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 60 dkg lebbencstészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika
  • ételízesítő
  • bors

A bográcsba dobd bele a felkockázott szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg. Amikor kész, vedd ki a tésztát.

Az apróra vágott hagymát szórd bele, tegyél rá némi pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, a cseresznyepaprikát, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fűszerezd borssal, ételízesítővel. Add hozzá a felkarikázott kolbászt, a lebbencstésztát, a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd puhára.

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg erdei gomba
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban pirítsd meg. Az apróra vágott hagymát szórd rá és dinszteld meg. A feldarabolt borjúcombot is add hozzá. Ízesítsd sóval, borssal, és párold félpuhára. Ekkor add hozzá a szintén kockára vágott leveszöldséget. Amikor a hús és a zöldségek is puhák, tedd bele a megtisztított, felkockázott gombát, szórd meg pirospaprikával, és keverd bele a tejfölt. Az apróra vágott kaprot, valamint a felcsíkozott paprikát és paradicsomot is keverd hozzá, főzd fel, és már fogyaszthatod is. Ízlésed szerint főzz bele csipetkét.

Dunai halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 40 dkg harcsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • csípős paprika

A halakat szeleteld fel, a hagymát tisztítsd meg, és vágd karikára. Rétegezd őket a bográcsba, majd annyi vízzel öntsd fel, hogy ellepje. Amikor forr, szórd bele az édes és a csípős paprika felét. Ha már majdnem kész, tedd bele a másik felét is a haltejjel és az ikrával. Főzd össze, és tálald.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Bográcsos babgulyás

Hozzávalók:

  • 2,5 kg marhalábszár
  • 2 kg bab
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 kg leveszöldség
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg csipetke
  • 1 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika

A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon párold üvegesre. A felkockázott húst dobd rá, majd szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel némi vízzel. Tedd bele a babot is, majd az áttört fokhagymával és a sóval ízesítsd. A krumplit és a leveszöldséget darabold fel, és amikor a hús már félig megpuhult, add a leveshez. Amikor minden megpuhult, szórd bele a csipetkét is, és 5-10 perc alatt főzd készre.

Ezt is szeretjük