4 fincsi rakottas a családnak
Zöldséges, húsos vagy édes. Krumplival vagy tésztával. Itt most mindent megtalálsz. Neked csak egy dolgod van: rakd, rakd és rakd.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cukkíni paradicsommal rakva

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg mozzarella sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • zsemlemorzsa
  • oregánó

A megmosott cukkínit és paradicsomot vágd egyforma karikákra, majd felhevített olajon süsd elő a cukkíni-karikák mindkét oldalát. A lecsöpögtetett mozzarellát szeleteld fel.

Vajazz ki egy tálat, szórd meg zsemlemorzsával, és sorban, rétegesen rakd bele a cukkínit, a sajtot és a paradicsomot. Szórd meg kevés sóval, oregánóval és zúzott fokhagymával. Csöpögtesd le olajjal a tetejét, majd fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd 25 percig, ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd pár percig. Kínálhatod friss zsömlével is.

Gombás rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg csirke
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Kenj ki egy tűzálló tálat olajjal, az alján teríts el egy sor felszeletelt burgonyát, sózd meg, és locsold le tejföllel. Rakd rá a feldarabolt csirkét, szórd meg apróra vágott gombával és petrezselyemmel, sózd, borsozd, és locsold le tejföllel újra. Jöhet egy újabb burgonyaréteg, még egy kevés olaj és a maradék tejföl. Három deci vízben főzd fel az ételízesítő port, majd öntsd a rakott csirkére, végül fedd le. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 40-45 percig süsd, majd ha a csirke megpuhult, a fedőt levéve 10-15 perc alatt süsd pirosra.

Török rakottas

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált bárány- vagy marhahús
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 puha paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál összevagdalt friss vagy 1 kiskanál szárított borsmenta
  • 1 evőkanál citromlé
  • késhegynyi őrölt kömény
  • fahéjpor
  • fél húsleveskocka
  • őrölt bors

A meghámozott nyers burgonyát vágd fél centi vastag karikákra. A vajat és az olajat forrósítsd fel, a burgonyát apránként hirtelen pirítsd meg benne, majd szedd egy tálba. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a kockára vágott hagymát. A darált húst keverd bele, és köménymaggal, fahéjjal, borsmentával és az apróra vágott petrezselyem felével fűszerezd. Kevergetve süsd addig, míg a hús fehér lesz, majd terítsd a burgonyára. A citromlével öntözd meg, borsozd, és a karikára vágott paradicsommal fedd be. Ismét sózd meg, borsozd, és egy negyed liter vízzel, amelyben a húsleveskockát előzőleg feloldottad, öntsd le. Forró sütőben lefedve süsd fél óráig, majd fedő nélkül pirítsd meg. Tálaláskor hintsd meg a maradék petrezselyemmel.

Édes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • negyed kg fodros nagykocka tészta
  • fél csomag vaníliaízű pudingpor – lehet diétás is
  • kis üveg lekvár
  • egy marék darált dió
  • édesítőpor ízlés szerint
  • kevés mazsola

Főzd ki a tésztát, közben reszeld le az almákat. Egy jénai tál aljára tegyél egy réteg tésztát, rá a reszelt almát lekvárral elkeverve, szórd meg mazsolával és egy kis darált dióval. Jöhet egy újabb réteg tészta, majd sorban a többi. A végén keverd el a pudingport hideg vízzel és egy kis édesítőszerrel, és öntsd a rakott tészta tetejére. Forró sütőben addig süsd, amíg a puding besűrűsödik, és egy kis színt kap a teteje.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük