A 4 legfinomabb borral készült pörkölt
Ha szereted a kiadós ételeket, ne hagyd ki ezeket a borral megbolondított pörkölt-különlegességeket.
Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznóhús
- olaj
- 3 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- 1,5 dl száraz vörösbor
Az olajban pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd forgasd bele az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózd meg, és időnként kevergetve saját levében pörköld.
Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a babérlevelet, és párold félpuhára. Végül tedd bele a felkarikázott paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát, öntsd rá a bort, majd főzd készre.
Baloghegyi bográcsgulyás
Hozzávalók:
-
1 kg birkahús
-
1 db cseresznyepaprika
-
4 evőkanál olaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
1 kiskanál köménymag
-
30 dkg vargánya
-
2 evőkanál pirospaprika
-
80 dkg burgonya
-
5 dl vörösbor
-
só
Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan rotyogtatva főzd készre.
Tejfölös ököruszály
Hozzávalók:
- 1 kg marhafarka
- olaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 3 dkg liszt
- 10-15 szem bors
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál szemes bors
- 2 dkg mustár
- 1 babérlevél
- 2 dl tejföl
- negyed citrom
- 1 dkg cukor
- késhegynyi kakukkfű
Olajban pirítsd meg a karikákra vágott zöldséget, és szórd meg sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel. A farkat az ízeknél darabold fel, és sütőben pirítsd meg. Mikor a hús félpuha, tedd át a lábasba, öntsd rá a bort és a reszelt citromhéjat. Engedd fel vízzel, majd lefedve, időnként vízzel felöntve lassan párold. Mikor megpuhult, habard be a tejföl, a liszt, a mustár, a cukor és a citromlé keverékével. Zsemlegombóccal tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Burgundi marhapörkölt
Hozzávalók:
-
1 kg marhahús
-
2 fej vöröshagyma
-
2 sárgarépa
-
20 dkg gomba
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 babérlevél
-
kakukkfű
-
2 szegfűszeg
-
petrezselyem
-
2 evőkanál liszt
-
burgundi vörösbor
-
olaj
-
só
-
bors
A darabokra vágott marhahúst minden oldalán pirítsd meg olajon. Add hozzá az apróra szeletelt hagymát, fokhagymát és a vastag karikákra vágott répát. Lassú tűzön kevergetve kicsit pirítsd meg, majd szórd meg a liszttel, és jól keverd össze. Lassan kevergetve, fokozatosan add hozzá a vörösbort, addig, míg háromnegyed részben ellepi a húst, végül engedd fel vízzel, hogy teljesen ellepje. Ízesítsd babérlevéllel, kakukkfűvel, petrezselyemmel, szegfűszeggel, sóval és borssal. Főzd másfél órán át lassú tűzön, közben néha keverd meg. Ha a hús már majdnem teljesen puha, tedd bele a felszeletelt gombát, és főzd még úgy 15 percig. Ha szükséges, főzés közben még egy kis vörösbort önthetsz hozzá. Főtt burgonyával vagy tésztával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka