Cukorborsós gnocchi
Jenei Tamás receptje, a Tv paprikás műsorból ellesve. Igaz, ö köretként tálalta, de szerintem önálló fogásként is megállja a helyét, pláne egy meleg nyári napon. :)
Cukorborsós gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg konyhakész gnocchi
- 20 dkg cukorborsó
- 4 dl zsíros tejszín
- 3 dl zöldség alaplé (nálam kockából)
- 12 db szárított paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk só
- őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kis csokor friss bazsalikom levelei
- egy marék parmezán (elhagyható)
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
NYÁRI RECEPTEK
Egy magas falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük rajta megpirítani a friss gnocchit. Ha minden szem kapott egy kis színt, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot és paradicsomot és végül a cukorborsóval is jól összeforgatjuk, néhány perc alatt, vigyázva, hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Felöntjük az alaplével és tejszínnel, majd kóstolás után fűszerezzük és jól beforraljuk, mártás sűrűségűre. Aki kívánja, tehet rá sajtot is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept