Ezért tegyél fakanalat a fazék tetejére, mikor vizet forralsz: sosem találnád ki, miben segít

Ezt a konyhai trükköt muszáj ismerned!

Vízforraló trükk
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tészta, zöldség, gombóc, virsli - bármit is szeretne főzni az ember, előbb vizet kell forralnia. Ez a művelet rendkívül gyakori a konyhában, elkerülni nem is lehet.

A forralás ugyanakkor sok vesződséget jelenthet. Ha az ember nem áll a fazék mellett, úgy tűnik, sosem forr fel a víz. Ha azonban addig mással foglalkozik, szinte biztos, hogy kifut. Jogos a kérdés: mit lehet tenni?

Vízforraló trükk

Egy nagyon egyszerű trükk segíthet kivédeni a bosszantó helyzetet, hogy a tűzhelyet és a konyhapultot elárassza a fazékból kibukó víz.

Nem kell mást tenni, mint egy fakanalat helyezni a fazék tetejére. Ezzel kivédhető, hogy a víz kiforrjon az edényből, ugyanis a kanalat elérő hab visszahúzódik a lábasba. Ha elsőre városi legendának is tűnik, mégis érdemes kipróbálni a trükköt, mely egyébként leves vagy kompót főzése közben is remek szolgálatot tesz.

Jó tudni, hogy ha a fazékra fedőt helyezünk, akkor a víz sokkal gyorsabban forr fel, és könnyen kifuthat. Ha az ember siettetné is a víz felforrását, a fedőt érdemes kissé félrehúzni a fazékon, vagy olyat alkalmazni, amely gőzkieresztő szeleppel van ellátva.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Praktika tej forralásához

Olykor tejet is, nem mindig vizet forral az ember, ez pedig gyakorta leég, ami legalább olyan bosszantó, mint a kifutó víz. Szerencsére ehhez is van egy szuper trükk, amely segít megakadályozni, hogy a tej elfusson, és elöntse a tűzhelyet. Mindössze a forralás elkezdése előtt hideg vízzel ki kell öblíteni a fazekat.

Hasznos tudni, hogy a művelethez mindig ugyanazt az erre kinevezett edényt jó használni. Ha abban semmi más nem szokott készülni, a tej kisebb eséllyel ég le.

Így mosd el az égett lábast

Ha az étel leégett, a vastag réteget könnyűszerrel eltávolíthatod.

Vastag, égett réteg a lábas alján? Ezzel a konyhai praktikával nem kell súrolni

Minden konyhában megesik, hogy egy-egy edényben leég az étel. Ez a praktika segít megtisztítani őket.

Elolvasom
Ezt is szeretjük