Így használd a kávézaccot lefolyótisztításhoz: 5 olcsó és hatékony trükk a háztartásban
Hihetetlen, hogy a legtöbb háztartásban megtalálható, filléres anyagokkal mennyi mindent lehet tisztává varázsolni.

GettyImages-1253413846
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember néha úgy érzi, hogy a takarítás és otthonrendezés végeláthatatlan munka. Van néhány praktika azonban, amivel pénzt és időt lehet spórolni. 

Nem kell rögtön a drogériába szaladni különleges tisztítószerekért. Otthon is akad néhány eszköz, ami pillanatok alatt, fillérekből felhasználható, és ugyanazt az eredményt lehet vele elérni.

5 olcsó trükk a háztartásban

Filléres megoldásokat mutatunk általános háztartási feladatok elvégzésére, valamint kellemetlenségek megszüntetésére.

Kávézacc a vízvezeték felszabadítására

Akár a konyhai mosogatóból, akár a kádból nem megy le a víz, van egy egyszerű megoldás a vízvezetékgondokra, amelyekhez nincs szükség előzőleg boltba menni.

GettyImages-1369145511
Fotó: Kinga Krzeminska / Getty Images Hungary

A kávézacc mosogatószerrel és forrásban lévő vízzel mixelve remekül használható a lefolyók eltömődésének megszüntetésére. Csak keverd össze a zaccot a mosogatószerrel, és öntsd a keveréket a lefolyóba, majd hosszan engedj rá forrásban lévő vizet.

Kávézacc a kádra rakódott kosz eltávolítására

Dörzsöld be a kávézaccot a lerakódott zsiradékba vagy szappanba, és finoman távolítsd el a szennyeződést. Ezután öblítsd le meleg vízzel, és máris tiszta a kád.

Nincs kéznél bútorfényező? Használj illóolajokat!

Az illóolajok kiválóan alkalmasak a fabútorok felfrissítésére. Ha kissé kopottas, nem esztétikus a felület, bátran nyúlj értük!

A citromillóolajjal gyorsan ki lehet fényesíteni bármilyen sötét fát, és hatékonyan eltávolíthatók vele a foltok. A teafaolaj egy másik hatékony bútorfényező, és további előnye, hogy elűzi a rovarokat. Mindazonáltal óvakodni kell attól, hogy ezt a trükköt ételkészítési felületeken alkalmazzuk!

A bútorfoltok, karcok eltávolítása fogkrémmel

A bútorok felületén időről időre apró karcolások keletkeznek. Mielőtt egy vagyont költenél a faberakásos kanapé, karosszék felújítására, próbálj meg először fogkrémet használni a hibák eltávolítására. Borsónyi mennyiségű, nem gélállagú pasztával dörzsöld körkörös mozdulatokkal a karcolást, amíg ki nem csiszolódik, majd a maradékot nedves törülközővel tisztítsd meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Címke eltávolítása olajjal

Bárki, aki valaha is lehúzott címkét egy üvegről, tudja, milyen frusztráló tud lenni, ha a ragacsos maradványok sehogy sem akarnak lejönni. Szerencsére az étolaj segítségével könnyedén megszabadulhatunk tőlük. Egy vattakoronggal és némi étolajjal dörzsöld be a ragacsos területet, és hagyd rajta állni néhány percig. Miután az olaj felszívódott, könnyebben le tudod törölni a címkedarabkákat.

Mióta létezik televízió, és ki találta fel az angolvécét? 

Mindennap használod, de közelebbről is ismered ezeket? Korábbi cikkünk sok érdekességet mesél.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük