Így használd a kávézaccot lefolyótisztításhoz: 5 olcsó és hatékony trükk a háztartásban

Hihetetlen, hogy a legtöbb háztartásban megtalálható, filléres anyagokkal mennyi mindent lehet tisztává varázsolni.

GettyImages-1253413846

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember néha úgy érzi, hogy a takarítás és otthonrendezés végeláthatatlan munka. Van néhány praktika azonban, amivel pénzt és időt lehet spórolni. 

Nem kell rögtön a drogériába szaladni különleges tisztítószerekért. Otthon is akad néhány eszköz, ami pillanatok alatt, fillérekből felhasználható, és ugyanazt az eredményt lehet vele elérni.

5 olcsó trükk a háztartásban

Filléres megoldásokat mutatunk általános háztartási feladatok elvégzésére, valamint kellemetlenségek megszüntetésére.

Kávézacc a vízvezeték felszabadítására

Akár a konyhai mosogatóból, akár a kádból nem megy le a víz, van egy egyszerű megoldás a vízvezetékgondokra, amelyekhez nincs szükség előzőleg boltba menni.

GettyImages-1369145511
Fotó: Kinga Krzeminska / Getty Images Hungary

A kávézacc mosogatószerrel és forrásban lévő vízzel mixelve remekül használható a lefolyók eltömődésének megszüntetésére. Csak keverd össze a zaccot a mosogatószerrel, és öntsd a keveréket a lefolyóba, majd hosszan engedj rá forrásban lévő vizet.

Kávézacc a kádra rakódott kosz eltávolítására

Dörzsöld be a kávézaccot a lerakódott zsiradékba vagy szappanba, és finoman távolítsd el a szennyeződést. Ezután öblítsd le meleg vízzel, és máris tiszta a kád.

Nincs kéznél bútorfényező? Használj illóolajokat!

Az illóolajok kiválóan alkalmasak a fabútorok felfrissítésére. Ha kissé kopottas, nem esztétikus a felület, bátran nyúlj értük!

A citromillóolajjal gyorsan ki lehet fényesíteni bármilyen sötét fát, és hatékonyan eltávolíthatók vele a foltok. A teafaolaj egy másik hatékony bútorfényező, és további előnye, hogy elűzi a rovarokat. Mindazonáltal óvakodni kell attól, hogy ezt a trükköt ételkészítési felületeken alkalmazzuk!

A bútorfoltok, karcok eltávolítása fogkrémmel

A bútorok felületén időről időre apró karcolások keletkeznek. Mielőtt egy vagyont költenél a faberakásos kanapé, karosszék felújítására, próbálj meg először fogkrémet használni a hibák eltávolítására. Borsónyi mennyiségű, nem gélállagú pasztával dörzsöld körkörös mozdulatokkal a karcolást, amíg ki nem csiszolódik, majd a maradékot nedves törülközővel tisztítsd meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Címke eltávolítása olajjal

Bárki, aki valaha is lehúzott címkét egy üvegről, tudja, milyen frusztráló tud lenni, ha a ragacsos maradványok sehogy sem akarnak lejönni. Szerencsére az étolaj segítségével könnyedén megszabadulhatunk tőlük. Egy vattakoronggal és némi étolajjal dörzsöld be a ragacsos területet, és hagyd rajta állni néhány percig. Miután az olaj felszívódott, könnyebben le tudod törölni a címkedarabkákat.

Mióta létezik televízió, és ki találta fel az angolvécét? 

Mindennap használod, de közelebbről is ismered ezeket? Korábbi cikkünk sok érdekességet mesél.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük