Vastag, égett réteg a lábas alján? Ezzel a konyhai praktikával nem kell súrolni

Minden konyhában megesik, hogy egy-egy edényben leég az étel. Ez a praktika segít megtisztítani őket.

Az égett lábas megtisztítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olyan nincs, hogy egy konyhában soha ne égjen oda semmi: még a legrutinosabb szakáccsal is előfordul, hogy az étel, amit készít, vastagon a lábas aljára feketedik.

Mit lehet ilyenkor tenni? A sima mosogatószeres mosás nem biztos, hogy megfelelő erejű lesz az edény megtisztításához. Jól jöhet egy házi praktika, ami segít felszedni a makacs szennyeződést.

Az égett lábas megtisztítása

Nincs rá szükség, hogy az ember maró vegyszerrel támadjon rozsdamentes edényére, csak egy jó házi praktika kell, amely meghozhatja a kívánt eredményt.

GettyImages-1249328818
Fotó: SingerGM / Getty Images Hungary

A praktikához szükség lesz

  • 3 citromra,
  • vízre,
  • sóra,
  • mosószódára.

Nyomd ki egy egész citrom levét, és öntsd a lábasba, majd tegyél hozzá egy deciliter vizet és egy evőkanál sót, amit elkeversz. Ezután karikázd fel a másik két citromot, és fektesd a szeleteket az edény aljára. Az a jó, ha a lábas égett felületét egészében elfedik a karikák, ezért ha az edényed nagyobb, valamivel több citromos vízre és több citromkarikára lehet szükség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A citrusos keveréket helyezd a tűzhelyre, és lassú tűzön melegítsd. A hő hatására a citrom ereje működésbe lép, a folyadék pedig feláztatja az égett réteget. Fontos, hogy a láng ne legyen erős, mert a kevés folyadék hamar felforr, elpárolog, és ha ezt nem veszed észre, a már száraz felületre még jobban ráég az étel.

Amikor a mix felforrt, húzd félre, és hagyd, hogy az langyosra hűljön. Amikor kihűlt, zúdítsd ki a lábas tartalmát. Ekkor jöhet a mosószóda. Szórd be a felületet, és hagyd, hogy a szóda ereje feloldja a szennyeződést.

Az alaposan fellazított égett réteget egy egyszerű mosogatószivacsos mosással eltávolíthatod. Ha ez mégsem sikerül elsőre, ismételd meg a műveletet!

Így tisztítsd meg a serpenyőt

Egy másik nagyon egyszerű házi keveréket a feketére égett serpenyők megtisztítására is használhatsz.

Gyorsan megtisztítja a serpenyőre ráégett olajat ez a házi keverék: patyolattiszta lesz megint

Egyszerű házi keverék a feketére égett serpenyők megtisztítására.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük