Soká száradnak meg a ruhák, ha így teregetsz - 4 hiba, amit ne kövess el, ha gyorsan száraz és illatos darabokat akarsz

Ne kövesd el ezeket a hibákat, ha azt szeretnéd, hogy gyorsan megszáradjanak a ruhák télen a lakásban.

Ruhaszárítási és teregetési hibák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Télen sokkal nehezebben száradnak a ruhák a lakásban, ez pedig sokaknak okoz problémát, főleg a kisebb otthonokban. Ha pedig elkövetsz néhány gyakori hibát, akkor még jobban lelassítod ezt a folyamatot.

Ha gyorsan le szeretnéd szedni őket a teregetőről, méghozzá illatosan, akkor az alábbi teregetési bakikat kerüld el. 

Teregetési hibák, amiktől lassan száradnak a ruhák

Nem a megfelelő időpontban teregetsz

Ha a hétvégéken mosol, vagy olyan napokon, amikor nem dolgozol reggeltől estig, akkor érdemes minél korábban bepakolni a gépbe. Ha ugyanis reggel teregetsz, akkor kihasználhatod az esetleges napfény előnyeit, ha kell, átpakolhatod a megfelelő helyre az állványt, és a szellőztetésekkel is rásegíthetsz a száradásra. Ráadásul általában a fűtés is napközben megy többet, vagy magasabb fokozaton, ez szintén besegít a ruháknak.

Rossz helyre teszed a teregetőállványt

Az biztos, hogy nem mindig egyszerű megtalálni a megfelelő helyet az állványnak, de érdemes megpróbálni. Sokan szorosan a radiátor mellé teszik, hogy a meleg felgyorsítsa a száradást, ez viszont nem a legjobb döntés. Érdemes inkább a fűtőtesttől kicsit távolabb, legalább tíz-húsz centire állítani, így ugyanis jobban átjárja őket a levegő, könnyebben megszáradnak, és nem füllednek be, tehát az illatuk is kellemesebb lesz. De az sem jó, ha túl kicsi, túl párás helyiségbe helyezed őket.

Ha szellőztetsz, jó ötlet a huzatba tenni a teregetőt, ha pedig esetleg besütne a nap az ablakon, tedd úgy a ruhákat, hogy érjék őket a sugarai. Még az enyhe téli nap melege is segít egy kicsit a száradásban. 

Nem használsz csipeszt és vállfát

Bár egyszerűbb csak simán ráteríteni a ruhákat az állványra, praktikusabb, ha csipesszel rögzíted őket, és ügyelsz arra, hogy ne legyenek átfedésben vagy összehajtva. A farmerokat, nadrágokat a derekuknál rögzítsd, a felsőket pedig a vállrészüknél. Az ingek esetén érdemes vállfát használnod, és ezzel akasztanod fel őket. Ha ezekre figyelsz, jobban szellőznek majd, hamarabb megszáradnak, és frissebb lesz az illatuk is.

Túl sűrűn teszed fel a ruhákat

Ne halmozd a ruhákat, és ne zsúfolj rá túl sokat a teregetőre. Ha lehet, hagyj ki köztük részeket, csak minden második huzalra teregess, a bugyikat és a zoknikat pedig külön erre a célra szánt akasztóra tedd. Ha túl sűrűn helyezed el a darabokat, befülledhetnek, és nagyon nehezen száradnak majd meg.

2 óra alatt megszáradnak a ruhák ezzel a trükkel

A 24 éves Alix Byrne és párja, Andrew egy egyszobás lakásban élnek, a ruhaszárítás pedig mindig túl macerás volt számukra. Egyszer viszont egészen véletlenül egy nagyon hasznos módszert fedeztek fel, amiért azóta az egész internet rajong.

2 óra alatt megszáradnak a ruhák, ha beveted ezt a trükköt - Sokkal illatosabbak is maradnak

Az egyszobás lakásban élő pár hasznos ruhaszárító trükkjét bárki bevetheti télen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük