Egyetlen vasalótrükk, amit mindenkinek ismernie kellene: ki nem találnád, mi kell hozzá

Nagyban megkönnyíti a vasalást.

GettyImages-1343916807
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan annyira rosszban vannak a vasalóval, hogy inkább csak vasalásmentes ruhákat vesznek, mások ragaszkodnak a klasszikus anyagokhoz, ezekkel azonban a munka vesződsége jár.

Szerencsére a vasalás lehet könnyebb, amennyiben az ember bevet egy-egy jó praktikát. Készíthető házi vasalófolyadék egyszerű alapanyagokból, de még egyszerűbb az a trükk, melyhez egy váratlan kellék kell: az alufólia.

A vasalótrükk

Az alufólia fémből készül, így aztán jól melegszik, és remek szolgálatot tehet a vasalásban. Mindössze megfelelő hosszúságú alufóliát kell tépni, ezzel pedig bevonni a vasalódeszkát. Nem kötelező, de világos ruhák esetén érdemes lehet egy vékony vászonlepedővel fedni az egészet.

A deszkára terített ruha az alufólia által nemcsak a felső oldalán, hanem alulról, a masina melegétől átforrósodott fólia felől is kap meleget, tehát egyszerre mindkét oldala simul, azaz 50%-kal hatékonyabb a művelet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezzel a trükkel a vasalás egyfelől megkönnyíthető, másfelől le is rövidíthető. A kevesebb vesződség nemcsak időt, de energiát is spórol az ember számára.

További praktikák

Ha szeretnél még vasaláskönnyítő praktikákkal megismerkedni, ajánljuk a következő cikket is.

Ezt is szeretjük