Pofonegyszerű a ruhamosás ezzel az új módszerrel - A környezetet és a bőröd is véded vele

A mosószerek legújabb változata a mosólap, amivel nemcsak helyet spórolhatsz, de szemetet sem termelsz.

mosószer cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is unod a mosószer szagát a ruhákon, ami akár bőrirritációt is okozhat, érdemes kipróbálnod egy új alternatívát. 

Egy papírborítékba csomagolt mosószer-koncentrátumot, az úgynevezett mosólapot, ami teljesen lebomlik a mosás során. 

Új mosószer műanyag nélkül: a mosólap

A legtöbb ma is kapható mosószer műanyag flakonos vagy dobozos kiszerelésben érhető el, amivel persze újabb műanyag szemét keletkezik. Ezt a problémát orvosolja az új, vízben oldódó koncentrált mosószer, a mosólap. Mivel a kis lapok papírcsomagolása teljesen lebomlik mosás során, így zéró műanyagot termel. A lapokat különböző kiszerelésekben lehet megvásárolni, amiket szintén újrahasznosított papírba csomagolnak, így a termék valóban a környezettudatos vásárlók kedvence lehet. 

Az új mosószer natúr illatú, természetes, bőrbarát anyagokból áll, így az érzékeny bőrűek is használhatják. Mindenféle mosógéphez adható, fehér és színes ruhás mosáshoz egyaránt, sőt még kézi mosáshoz is ajánlják a gyártók. Az élővizekre sincs káros hatással, összetétele pedig nem szennyezi a környezetet. Ráadásul a használata is pofonegyszerű, egy mosólap egy mosásra elegendő, így nem kell többet a méricskéléssel sem bajlódnod. Emellett kis helyen is tárolhatod, hiszen mérete töredéke a hagyományos mosószerekének

Házhoz rendeléssel érhető el

Talán az egyik legnagyobb probléma a jelenleg kapható mosólapokkal, hogy a nagy üzletláncokban, drogériákban még nem terjedtek el, és csak online lehet hozzájuk jutni. Persze nagyon sok bio és mentes termékeket áruló oldalon megtalálhatók, de a kiszállítás mégiscsak extra benzinfogyasztással, na meg szállítási költséggel jár. 

Viszont a házhoz rendelés praktikus is az elfoglalt embereknek, és mivel a csomag kis méretű, akár a postaládába is befér. A mosólap ára egyébként nem sokban különbözik a hagyományos mosószerekétől, egy 20 mosásra elegendő csomag 2000 forint körül, egy 32 mosásra elegendő adag pedig 2500-3000 forintért kapható. 

Olvass tovább - Sok pénzt takaríthatsz meg, ha tudatosan mosol: 9 dolog, ami segít benne

A mosás sokkal gyarapíthatja a havi rezsit, ha nem figyelsz a spórolásra.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük