Sok pénzt takaríthatsz meg, ha tudatosan mosol: 9 dolog, ami segít benne

A mosás sokkal gyarapíthatja a havi rezsit, ha nem figyelsz a spórolásra.

Így olcsóbb a mosás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mosás sokkal drágább, ha nem figyelsz bizonyos részletekre: egy kis odafigyeléssel olcsóbb lehet elvégezni.

Nap nap után újabb ruhákkal gyarapszik a szennyes, de ha nem elég tudatosan mosol, sokkal több pénzed nyelheti el a mosógép, mint amennyibe egy kis megfontoltsággal ez a házimunka kerülne.

Így olcsóbb a mosás

Figyelj oda a következőkre, és sok pénzt megspórolhatsz: csekélyebb energia, kevesebb víz fogy, és költséghatékonyabb, illetve házi megoldásokkal a mosószeren is takaríthatsz meg némi pénzt.

Gyűjtsd össze a mosnivalót

Ha sokszor mosol keveset, nagyon sok vizet, energiát és mosószert pazarolsz el. Ne járasd a gépet negyed- vagy féltöltésnyi ruhával! Használd ki maximális kapacitását! Készíts együtt mosható kategóriákat, például a pizsamákat, a törölközőket és az alsóneműket bátran moshatod egy körben, ahogyan a színes felsőruházatot is. A farmereket jobb, ha külön mosod, mert azok elszínezhetik a többi darabot, súlyukkal pedig roncsolhatják más ruhák anyagát.

Használj hideg vizet

A klasszikus szabályok szerint a hatékony mosáshoz forró vízre van szükség, ám napjainkban ez már nincs kőbe vésve, sőt: a legtöbb mosószert úgy gyártják, hogy hideg vízben is jól működjön, és tökéletesen tisztítson. Keresd a címkén! Ha megtalálod rajta, akkor semmi szükség rá, hogy a gép vízmelegítő egysége feleslegesen nyelje az energiát. Állítsd hidegre a mosást!

Annyi mosószert adagolj, amennyi kell

Nem véletlenül írják rá a mosószeres flakonok és zacskók hátuljára, hogy mekkora mennyiséghez hány kupakkal, illetve adagolókanállal kell belőle tenni a mosógépbe. Ne lépd túl indokolatlanul a kívánt adagot, hiszen így hamarabb fogy a mosószer, ráadásul a ruha színének sem tesz jót az indokolatlanul sok gél vagy por.

Ami a mosószert illeti

Ezen is spórolhatsz. Vásárolj olyan mosószert, mely egyszerre mos és fehérít, vagy mos, és kölcsönöz kellemes puhaságot, illatot a ruhának. Így nem lesz szükség arra, hogy minden célra külön terméket vegyél.

Mosószert magad is készíthetsz

Korábbi cikkünkben egy mosószerreceptet olvashattál, mely nemcsak olcsó, de a környezetet és a bőrödet is kíméli.

Bőrbarát házi ökomosószer gyorsan, olcsón: 70 forintból megvan literje

A környezetbarát mosószer olcsón elkészíthető házilag.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük