Hamar tönkremennek a ruhák, ha így mosol - 5 gyakori hiba, amitől roncsolódik az anyag
Ezeket a gyakori mosási hibákat ne kövesd el, mert tönkreteszed velük a ruhákat.

mosogep 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sokáig szeretnéd hordani a ruháidat, és nem akarod, hogy mindig újat kelljen vásárolni helyettük, akkor nem csak arra kell figyelni, hogy jó minőségű darabokat válassz. Hanem arra is, hogy kíméletesen mosd őket.

Ha nem megfelelően tisztítod kedvenceidet, akkor könnyen roncsolódhat, bolyhosodhat és fakulhat az anyaguk. Az alábbi hibákat ne kövesd el, ha nem szeretnéd, hogy hamar tönkremenjenek.

Mosási hibák, amiktől tönkremennek a ruhák

Teletömöd a gépet

Ha túl sok ruhát raksz egyszerre a gépbe, az nemcsak azt eredményezi, hogy nem lesznek teljesen tiszták, hanem azt is, hogy még jobban összegyűrődnek, összenyomódnak, így pedig nagyobb eséllyel sérül az anyag. A mosószer sem tud igazán jól eloszlani ebben az esetben, ezért nyomot hagyhat a darabokon. Mosás előtt érdemes ellenőrizni a mennyiséget: optimális esetben a ruhák közé még be kell hogy férjen a kezed kényelmesen.

Túl sok mosószert használsz

A mosószer esetén nem igaz, hogy minél több, annál jobb. Ha ugyanis túl sokat használsz belőle, akkor ragacsosak maradhatnak a ruhák, és még több szennyeződést vonzanak magukhoz, a textil pedig sokkal hamarabb elvékonyodik, elkopik és kifakul ennek hatására.

Nem a megfelelő mosószert használod

Szintén fontos, hogy a ruhák anyagához válassz mosószert. Például kapszulából érdemes olyanra szavazni, ami 30-40 fokban is jól tisztít, és teljesen feloldódik, az élénk vagy fekete darabokhoz pedig jó ötlet lehet a színkímélő, illetve élénkítő tisztítószer. A kényes textilekhez pedig szintén jó ötlet kímélő mosószert választani, hogy minél tovább szép maradjon az anyaguk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nem cipzározod és gombolod össze a ruhákat

Az köztudott, hogy mosás előtt át kell nézni a zsebeket, na de a cipzárokra és a gombokra is figyelsz? Ha nem  húzod vagy gombolod ugyanis össze a ruhákat, akkor beleakadhatnak a többi darabba, és kihúzhatják a szálukat, károsíthatják az anyagukat vagy akár ki is lyukaszthatják őket.

Nem szortírozol anyagok szerint

Az egyértelmű, hogy szín szerint szét kell válogatni a ruhákat, de érdemes az anyagra is figyelni. Egyrészt azért, mert a hasonló anyagból készült darabokat általában ugyanazon a hőfokon kell mosni, másrészt pedig azért, mert a durvább textilek, mondjuk a farmerok károsíthatják a kényesebbeket. Ha pedig külön mosod a pulcsikat, elkerülheted, hogy az összes többi ruha szöszös legyen tőlük.

Trükkök, hogy hamarabb megszáradjanak a ruhák a lakásban

Télen számos nehézséget okozhat a ruhák szárítása, főleg egy kisebb lakásban. A teregetőállványok sok helyet foglalnak, nagyon macerás, ha napokig elöl kell lenniük a szobában, és állandóan arrébb kell őket pakolni, mert útban vannak. Amellett is tehetsz azonban a gyorsabb száradásért, hogy magasra állítod a centrifuga fordulatszámát a mosógépen. Ha nincs szárítógéped, vagy nem szeretnéd használni, akkor vesd be a következő trükköket: ezeknek köszönhetően gyorsan leszedheted majd a ruhákat a teregetőállványról.

Ezt is szeretjük