Másnap is ropogós és friss lesz a sült krumpli, ha így melegíted újra: a mikrózást jobb, ha elfelejted

Ha nem szeretnéd, hogy a sült krumpli puha és élvezhetetlen legyen, melegítsd fel okosan!

Sült krumpli melegítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a friss, ropogós sült krumplit: magában vagy köretként, majonézzel vagy sajttal is isteni. Megesik, hogy olyan sokat készít belőle az ember, hogy nem is fogy el az utolsó szálig, és másnapra is marad belőle.

A sült krumpli azonban azok közé a harapnivalók közé tartozik, amelyek frissen a legfinomabbak, újramelegítve már sokat veszít az élvezhetőségéből. Jó tudni, hogy ez csak a melegítés módján múlik: ha megfelelő melegítést kap, a másnapos hasábburgonya is épp olyan finom lesz, mintha épp csak akkor készült volna el.

Így melegítsd meg a sült krumplit

Első körben érdemes tisztázni, hogyan ne melegítsd meg a sült krumplit. Bár adná magát a lehetőség, hogy csak bedobd a mikróba, ez a szerkezet nem jó barátja a hasábburgonyának.

A mikró ugyanis minden olyan sült ételnek az ellensége, ami ropogós. A burgonya is elveszíti tőle a roppanósságát, a szálak puhák, nedvesek lesznek tőle.

Mi a helyes módszer?

Három lehetőséged is van. Az egyik rendkívül egyszerű: olajat forrósítasz - langyos olajjal ne próbálkozz, mert a krumpli magába szívja -, és egy perc erejéig beledobod a hasábburgonyát, majd kiszeded és papírtörlő segítségével leitatod, mintha csak akkor készült volna el. Bár meg lehetsz elégedve az eredménnyel, ne feledd, hogy ilyenkor némi pluszolajjal találkozik az étel, ami pedig nem egészséges.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tökéletes megoldás az, ha a hasábburgonyát a sütőben melegíted meg. Tégy sütőpapírt egy tepsibe, öntsd bele a sült krumplit és oszlasd el egyenletesen. Öt-nyolc perc múlva óvatosan vegyél ki egy szálat, ellenőrizd, hogy megfelelő-e már a hőmérséklete. Melegítsd át alaposan, de vigyázz, az egyszer már készre sült krumpli, különösen a vékonyabb szálak, hamar megégnek. Figyelj oda, hogy ez ne történjen meg.

Ha van otthon forró levegős fritőzöd, akkor abban is megmelegítheted a sült krumplit. A benne keringő forró levegő épp  úgy körbejárja a szálakat, mintha hagyományos sütőben melegítenéd. Három-hat perc után fogyaszthatod is a finomságot.

Ezeket ne melegítsd meg a mikróban

Nemcsak a sült krumpli, hanem néhány másik étel sem viseli jól a mikrózást. Előző cikkünkben összeszedtünk néhány fogást, ami gyakran az asztalra kerül.

5 étel, amit nem szabad mikróban újramelegíteni: ételmérgezést is okozhat némelyik

A mikró segítség a mindennapokban, de bajt is csinálhat, ha olyan étel kerül bele, aminek nem lenne szabad.

Elolvasom
Ezt is szeretjük