Másnap is ropogós és friss lesz a sült krumpli, ha így melegíted újra: a mikrózást jobb, ha elfelejted
Ha nem szeretnéd, hogy a sült krumpli puha és élvezhetetlen legyen, melegítsd fel okosan!

GettyImages-1350864802
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a friss, ropogós sült krumplit: magában vagy köretként, majonézzel vagy sajttal is isteni. Megesik, hogy olyan sokat készít belőle az ember, hogy nem is fogy el az utolsó szálig, és másnapra is marad belőle.

A sült krumpli azonban azok közé a harapnivalók közé tartozik, amelyek frissen a legfinomabbak, újramelegítve már sokat veszít az élvezhetőségéből. Jó tudni, hogy ez csak a melegítés módján múlik: ha megfelelő melegítést kap, a másnapos hasábburgonya is épp olyan finom lesz, mintha épp csak akkor készült volna el.

Így melegítsd meg a sült krumplit

Első körben érdemes tisztázni, hogyan ne melegítsd meg a sült krumplit. Bár adná magát a lehetőség, hogy csak bedobd a mikróba, ez a szerkezet nem jó barátja a hasábburgonyának.

A mikró ugyanis minden olyan sült ételnek az ellensége, ami ropogós. A burgonya is elveszíti tőle a roppanósságát, a szálak puhák, nedvesek lesznek tőle.

Mi a helyes módszer?

Három lehetőséged is van. Az egyik rendkívül egyszerű: olajat forrósítasz - langyos olajjal ne próbálkozz, mert a krumpli magába szívja -, és egy perc erejéig beledobod a hasábburgonyát, majd kiszeded és papírtörlő segítségével leitatod, mintha csak akkor készült volna el. Bár meg lehetsz elégedve az eredménnyel, ne feledd, hogy ilyenkor némi pluszolajjal találkozik az étel, ami pedig nem egészséges.

A cikk az ajánló után folytatódik

A tökéletes megoldás az, ha a hasábburgonyát a sütőben melegíted meg. Tégy sütőpapírt egy tepsibe, öntsd bele a sült krumplit és oszlasd el egyenletesen. Öt-nyolc perc múlva óvatosan vegyél ki egy szálat, ellenőrizd, hogy megfelelő-e már a hőmérséklete. Melegítsd át alaposan, de vigyázz, az egyszer már készre sült krumpli, különösen a vékonyabb szálak, hamar megégnek. Figyelj oda, hogy ez ne történjen meg.

Ha van otthon forró levegős fritőzöd, akkor abban is megmelegítheted a sült krumplit. A benne keringő forró levegő épp  úgy körbejárja a szálakat, mintha hagyományos sütőben melegítenéd. Három-hat perc után fogyaszthatod is a finomságot.

Ezeket ne melegítsd meg a mikróban

Nemcsak a sült krumpli, hanem néhány másik étel sem viseli jól a mikrózást. Előző cikkünkben összeszedtünk néhány fogást, ami gyakran az asztalra kerül.

Ezt is szeretjük